DUPĂ EŞECUL NEGOCIERILOR CU DEUTSCHE BANK Commerzbank nu renunţă la fuziuni şi achiziţii

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 mai 2019

Commerzbank nu renunţă la fuziuni şi achiziţii

Commerzbank, a doua bancă majoră din Germania, este în continuare des­chisă fuziunilor după eşecul discuţiilor cu rivalul său mai mare Deutsche Bank, potrivit declaraţiilor făcute ieri de directorul executiv al creditorului, Martin Zielke, citat de Reuters.

Acesta le-a spus acţionarilor, în adunarea generală anuală, că discuţiile cu Deutsche Bank au arătat unde ar trebui să-şi modifice banca strategia. Executivul Commerzbank a subliniat: "Vom putea spune mai multe despre acest lucru în toamnă".

Consiliul de supraveghere al Commerz­bank va lua în discuţie strategia actualizată la mijlocul lunii septembrie, iar anunţul legat de modificarea acesteia va fi făcut la începutul lunii octombrie.

Anul acesta, Zielke s-a angajat să discute cu Deutsche Bank pe marginea unei posibile fuziuni, însă negocierile au eşuat. Băncile au pus eşecul discuţiilor pe seama riscurilor realizării tranzacţiei, a costurilor de restructurare şi cerinţelor de capital.

Conform unor surse apropiate situaţiei, în aceste condiţii, grupul italian UniCredit şi cel olandez ING Groep şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank.

Răspunzând întrebărilor adresate de acţionari în cadrul reuniunii, Zielke a declarat că banca este deschisă să creas­că "în mod anorganic", adică prin fuziuni şi achiziţii, drept pentru care se întâlneşte în mod regulat cu directorii băncilor concurente. Zielke a oferit şi un exemplu în acest sens: în ultimul an, s-a întâlnit de două ori cu executivul ING, Ralph Hamers, dar nu au avut propuneri concrete pentru lansarea negocierilor de fuziune.

Commerzbank, bancă deţinută parţial de stat, după salvarea sa în perioada crizei financiare, şi-a redus costurile şi a investit în tehnologie. Câştigul său a crescut puternic în 2018, faţă de 2017, dar Zielke este de părere că profitul trebuie să se îmbunătăţească în continuare.

Amintim că, în luna martie, Deutsche Bank şi Commerzbank au confirmat lansarea discuţiilor oficiale pe marginea unei eventuale fuziuni. Cele două bănci au circa 140.000 de salariaţi, iar sindicaliştii au avertizat că fuziunea ar fi generat până la 30.000 de disponibilizări.

Dacă ar fi fuzionat, Deutsche Bank şi Commerzbank ar fi dat naştere unui gigant bancar cu active în valoare de aproape 1.800 miliarde de euro şi o capitalizare bursieră cumulată de aproximativ 25 miliarde de euro. Entitatea astfel creată ar fi avut o cotă de 20% din piaţa de retail banking din Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb