DUPĂ FUZIUNEA PRIN ABSORBŢIE DINTRE BANCA CARPATICA ŞI PATRIA BANK Depozitarul Central a înregistrat majorarea capitalului Patria Bank, la 376,23 milioane de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 iulie 2017

Depozitarul Central a înregistrat majorarea capitalului Patria Bank, la 376,23 milioane de lei

Acţionarii sunt convocaţi pentru reducerea capitalului

Depozitarul Central a înregistrat, pe 5 iulie, majorarea capitalului social al Patria Bank (simbol BCC), ca urmare a fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank, de la 220,27 milioane de lei, la 376,23 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Totodată, compania a anunţat că simbolul bursier se va schimba, din BCC, în PBK, începând cu 13 iulie 2017, motiv pentru care, în perioada 11-12 iulie 2017, emitentul va fi suspendat de la tranzacţionare.

După majorarea capitalului urmează, însă, o diminuare.

Acţionarii Patria Bank sunt convocaţi, pe 28 iulie, să decidă reducerea capitalului social al băncii cu suma de 149,11 milioane de lei, la 227,12 milioane de lei, prin anularea unui număr de 1.491.181.900 acţiuni având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar.

Fosta Bancă Comercială Carpatica (BCC), care a fuzionat cu Patria Bank şi a luat numele acesteia, a raportat o pierdere de 9,7 milioane de lei, în primul trimestru, cu 9% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La finalul lunii ianuarie 2016, Ilie Carabulea a renunţat la controlul Băncii Carpatica, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).

Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acţiuni.

Acţionarii Patria Bank vor mai discuta, la AGA din 28 iulie, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului de activitate pentru exerciţiul financiar 2017, dar şi desemnarea domnului Iuga Vasile în calitate de membru independent al Consiliului de Administraţie.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României. Cele două bănci au fuzionat, începând cu 1 mai.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si diminuarea, de ce? Va merge prost la Patria ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb