DUPĂ ÎMPRUMUTUL DE 25 MILIOANE EURO ACORDAT JUDEŢELOR DOLJ ŞI GORJ BERD finanţează cu 12,5 milioane euro modernizarea serviciilor de apă şi canalizare din Argeş

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 2 decembrie 2019

BERD a acordat împrumuturi în valoare totală de 330 milioane de euro operatorilor de apă de la noi şi a mobilizat peste două miliarde euro din finanţarea UE pentru infrastructura de apă şi canalizare

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va acorda un împrumut de 12,5 milioane de euro operatorului regional de apă şi canalizare Apă Canal 2000 SA Piteşti, pentru modernizarea serviciilor de apă şi canalizare din judeţul Argeş, a anunţat, vineri, banca.

Acest anunţ vine la două zile după ce BERD a informat că acordă un împrumut de 25 de milioane de euro pentru modernizarea serviciilor de apă din judeţele Dolj şi Gorj, de această investiţie urmând să beneficieze 400.000 de locuitori din cele două judeţe.

BERD a precizat că împrumutul de 12,5 milioane de euro va fi acordat, în două tranşe, pentru a cofinanţa proiectul de 161,8 de milioane de euro al Apă Canal sub Programul Operaţional Infrastructură Mare. Programul de investiţii vine să îmbunătăţească şi să extindă serviciile de alimentare cu apă potabilă şi de tratare a apei uzate, punând accent pe localităţile mici (cu mai puţin de 10.000 de locuitori). Astfel, peste 2.000 de locuitori vor avea acces pentru prima dată la serviciile de apă. Compania de apă are în vedere şi să reducă pierderile de apă cu 5,2 milioane metri cubi şi să trateze un volum suplimentar de un milion de metri cubi de apă uzată pe an. În plus, împrumutul va susţine dezvoltarea unui sistem de management al activelor ce va include dezvoltarea unei aplicaţii IT pentru a creşte eficienţa operaţională a Apă Canal.

Finanţarea este acordată în cadrul Facilităţii de Infrastructură Sustenabilă de Apă BERD (EBRD Sustainable Water Infrastructure Facility - SWIFT) prin care se continuă cooperarea de lungă durată a băncii avută cu companiile româneşti de apă, ce vizează alinierea sectorului la legislaţia, politicile şi practicile UE.

Până în prezent, BERD a finanţat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi în valoare totală de 330 milioane de euro şi mobilizând peste două miliarde de euro din finanţarea UE pentru infrastructura de apă şi canalizare.

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,3 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb