DUPĂ PRIMA PARTE A ANULUI, Şantierul Naval Constanţa a intrat pe pierdere

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2018

Şantierul Naval Constanţa a intrat pe pierdere

Şantierul Naval Constanţa (SNC) a înregistrat o pierdere de 5,32 milioane de lei, după primele şase luni ale anului curent, faţă de un profit de 4,64 milioa-ne de lei la finalul lunii iunie 2017, în contextul unei cifre de afaceri de 40,4 milioane de lei, în scădere cu 18,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului publicat ieri de emitent pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Cifra de afaceri a fost realizată din activitatea de reparaţii nave, prin livrarea a 30 de nave (22 de nave pentru partenerii externi şi 8 pentru cei interni), similar cu primul semestru al anului 2017, când s-au livrat tot 30 de nave (29 de nave pentru partenerii externi şi 8 pentru cei interni)", se arată în raportul companiei.

La finalul lunii iunie a acestui an, veniturile din exploatare s-au situat la 76,8 milioane de lei, cu circa 20% mai mici faţă de cele obţinute în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 83,18 milioane de lei, în scădere cu 6,42%, faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Valoarea activelor imobilizate se ridica, după primele şase luni ale anului curent, la aproape 108,18 milioane de lei, marginal peste cea de la începutul anului, în timp ce activele circulante au urcat cu 19,8%, până la 211,04 milioane de lei, în primele şase luni ale lui 2018, în raport cu cele de la începutul anului.

Datoriile pe termen scurt au crescut cu 31,81%, la jumătatea anului, până la 168,19 milioane de lei, în timp ce datoriile pe termen lung au scăzut cu 8,06%, până la 1,48 milioane de lei, la 30 iunie 2018, faţă de începutul anului.

Aproximativ 80% din totalul datoriilor Şantierului Naval Constanţa reprezintă avansuri încasate de la clienţi pentru proiecte aflate în curs de execuţie, informează emitentul.

Din totalul investiţiilor aprobate pentru anul 2018, de circa două milioane de euro, în primul semestru s-au pus în funcţiune şi s-au finalizat total sau parţial investiţii de aproximativ un milion de euro, în echipamente de sudură, frezat, software etc., potrivit companiei.

Emitentul, controlat de omul de afaceri Gheorghe Bosânceanu, este listat pe piaţa AeRO operată de BVB, având o capitalizare de aproape 97,5 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb