DUPĂ PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Aerostar - profit de 40,4 milioane de lei, cu 5% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2019

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 noiembrie 2020

Aerostar - profit de 40,4 milioane de lei, cu 5% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2019

Vânzări la export de 170 milioane lei, în scădere cu 28,4% Grigore Filip: "Prognozele arată că traficul aerian de pasageri la nivel global nu va reveni la nivelul dinaintea pandemiei până în anul 2024"

Aerostar Bacău (ARS) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, un profit net de 40,45 milioane de lei, cu 5,56% sub cel din aceeaşi perioadă a lui 2019, în condiţiile în care vânzările la export au scăzut cu 28,45%, până la 169,79 milioane de lei, se arată în raportul companiei aeronautice remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Grigore Filip, preşedinte şi director general al Aerostar menţinează: "În intervalul parcurs din anul 2020, a devenit evidentă degradarea economiei globale iar efectele drastice asupra industriei de aviaţie se resimt tot mai mult. Prognozele arată că traficul aerian de pasageri la nivel global nu va reveni la nivelul dinaintea pandemiei până în anul 2024, cu un an mai târziu decât erau aşteptările până acum".

Conducerea companiei a optat pentru continuarea activităţii Aerostar, protejând capacitatea de producţie, menţinând personalul şi calificările deţinute, spune Grigore Filip, adăugând: "Am acţionat pentru conservarea resurselor şi a capabilităţilor companiei în vederea valorificării în perioada de relansare economică. În acest scop am folosit resursele proprii ale societăţii, precum şi soluţiile de sprijin furnizate de Guvernul României".

Pentru primele trei trimestre ale anului, Aerostar a raportat venituri din exploatare de 251,29 milioane de lei, cu 11,5% sub cele din acelaşi interval al anului trecut, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 210,16 milioane de lei, în scădere cu 11,8% pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Cheltuielile materiale s-au ridicat la 73,48 milioane de lei, în primele nouă luni ale anului, cu 20,5% sub cele din perioada ianuarie-septembrie 2019, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 87,44 milioane de lei, mai mici 4,3%, decât cele din primele trei trimestre ale anului trecut.

În aceste condiţii, Aerostar a raportat un profit din exploatare de aproape 41,13 milioane de lei, la finele primelor nouă luni ale anului, cu 9,81% sub cel din ianuarie-septembrie 2019, rezultat la care se adaugă un câştig din activităţi financiare de 5,03 milioane de lei.

La data de 1 septembrie, compania a marcat finalizarea investiţiei în noul hangar de mentenanţă aeronave civile din zona Aeroportului Internaţional Iaşi şi începerea activităţilor de mentenanţă industrială pentru primii clienţi.

Consiliul de Administraţie al companiei a convocat acţionarii Aerostar pentru data de 16 decembrie, în vederea prezentării şi aprobării Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2021, precum şi pentru fixarea remuneraţiei cuvenite administratorilor pentru exerciţiul financiar al anului viitor.

La jumătatea anului curent, Iarom Bucureşti avea 71,3% din Aerostar, în timp ce SIF Moldova deţinea 15,05% din compania aeronautică.

Acţionarii Iarom sunt Doru Damaschin, Grigore Filip şi Mihail Nicolae Toncea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb