DUPĂ TREI ANI FĂRĂ TRANZACŢII ÎN ROMÂNIA "Abris Capital Partners" sparge gheaţa şi cumpără "Cargus" de la DHL

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 23 octombrie 2012

Cezar Scarlat este Managing Director la Abris Capital Partners, din luna mai 2012, după aproape patru ani petrecuţi la "Bridgepoint Capital"

Cezar Scarlat este Managing Director la Abris Capital Partners, din luna mai 2012, după aproape patru ani petrecuţi la "Bridgepoint Capital"

Cezar Scarlat, "Abris România": "Avem 450 de milioane de euro pentru investiţii în Polonia, România şi Ucraina, în ordinea aceasta"

Fondul de investiţii "Abris Capital Partners" a intrat pe piaţa din România, achiziţionând compania de curierat "Cargus" de la DHL, după trei ani de zile în care a preferat să observe piaţa din umbră.

"Suntem foarte dornici să intrăm (n.r. facem investiţii) în România", ne-a declarat Cezar Scarlat, Managing Director şi Administrator al Abris România. Potrivit domniei sale, fondul dispune de 450 de milioane de euro pentru investiţii în Polonia, România şi Ucraina, în această ordine.

"Sperăm ca anul viitor să mai facem una-două tranzacţii", ne-a mai spus Cezar Scarlat. Managerul "Abris România" a mai adăugat că, până acum, nu a fost momentul potrivit pentru o investiţie, în ţara noastră.

DHL, cea mai mare companie de curierat şi logistică din lume, a anunţat ieri că a ajuns la un acord pentru vânzarea operaţiunilor sale de curierat intern din România, care operau sub brandul Cargus, către "Abris Capital Partners", fond de investiţii specializat pe Europa Centrală şi de Est.

Cele două companii au semnat un acord de tranzacţionare a acţiunilor pe 18 octombrie 2012 şi urmăresc finalizarea tranzacţiei până la sfârşitul anului sau în primul trimestru al anului 2013, în funcţie de primirea aprobării de la Consiliul Concurenţei din România.

Cezar Scarlat ne-a declarat că "Abris Capital" este la a patra investiţie în domeniu, după alte trei în ţări precum Croaţia, Serbia şi Polonia.

"Având în vedere exemplul companiei Siodemka, o afacere de curierat intern din Polonia, o piaţă mult mai competitivă decât România, avem toate motivele să credem în creşterea afacerilor Cargus", ne-a mai spus domnul Scarlat.

În 2008, compania germană DHL a cumpărat integral firma de curierat intern Cargus. Potrivit unor surse, valoarea tranzacţiei a fost estimată, atunci, la 50 de milioane de euro.

Cezar Scarlat nu a dorit să comenteze valoarea tranzacţiei agreate acum şi nici estimările de acum patru ani.

DHL spune că va ajuta fondul de investiţii, în perioada de tranziţie

Deşi, în urmă cu patru ani, DHL se arăta foarte încântată de achiziţia Cargus, voci din piaţă vorbesc acum despre faptul că nemţii nu au reuşit să integreze operatorul român.

Oficial, însă, DHL anunţă că va continua să susţină "Abris Capital", în perioada de tranziţie.

Potrivit comunicatului transmis, ieri, tranzacţia va transforma Abris în proprietarul Cargus, a doua companie de pe piaţa de curierat intern din România, incluzând aici şi baza de clienţi, angajaţii şi locaţiile de operare, împreună cu toate operaţiunile de curierat domestic din România pe care le are Cargus.

Compania locală va continua să ofere serviciile internaţionale ale DHL prin propria forţă de vânzări şi reţeaua proprie.

În opinia lui Cezar Scarlat, după o recesiune prelungită, România se evidenţiază ca cea de a doua economie a Europei de Est ca mărime cu un nou potenţial de creştere.

Alex Neuber, Senior Partner la Abris Capital Partners, a declarat: "Încrederea noastră în capacitatea de a creşte şi extinde afacerile Cargus vine din rezultatele puternice ale companiei Siodemka, o afacere de curierat intern din Polonia pe care am achiziţionat-o în 2011. Managementul său a reuşit să transforme Siodemka în principalul beneficiar al creşterii sectorului de e-commerce polonez şi intenţionăm să împărtăşim cele mai inovative şi eficiente soluţii între platformele din Polonia şi România, pentru a oferi soluţii solide clienţilor din e-commerce şi retail din ambele pieţe".

Gian Sharp, co-investitor vrea să re-energizeze afacerea

Potrivit comunicatului citat, Gian Sharp va rămâne la conducerea Cargus, fiind CEO desemnat şi coinvestitor alături de Abris.

Domnia sa a declarat: "După o experienţă de douăzeci de ani alături de DHL, inclusiv ca CEO al DHL Romania încă din 2001 şi CEO al Cargus, din 2008 până de curând, sunt încântat să fac echipă cu Abris pentru a re-energiza afacerea şi pentru a o ajuta să crească".

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare în domeniu.

În timpul negocierilor, DHL a avut în calitate de consultanţi pe KPMG Corporate Finance precum şi pe RTPR Allen&Overy. Abris a fost asistat de Clifford Chance Badea în timpul negocierilor şi de PricewaterhouseCoopers Romania pentru analiza amănunţită din punct de vedere financiar şi al taxelor.

DHL face parte de Deutsche Post DHL, grup ce a avur venituri de 53 de miliarde de euro în 2011.

Structurile organizatorice ale DHL Express Romania şi Cargus International rămân nemodificate, DHL urmând a se concentra şi în viitor pe activitatea principală, şi anume segmentul de servicii internaţionale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern. Pentru DHL, separarea operaţiunilor de curierat intern în Romania este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe segmentul de servicii de curierat expres internaţional cu livrare în timp definit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb