Economia Japoniei a înregistrat o creştere anuală de 6% în trimestrul al doilea

T.B.
Internaţional / 16 august 2023

Economia Japoniei a înregistrat o creştere anuală de 6% în trimestrul al doilea

Economia Japoniei a înregistrat a treia expansiune trimestrială consecutivă, au arătat marţi datele guvernamentale provizorii, deoarece creşterea robustă a exporturilor a contribuit la o expansiune anuală de 6% în trimestrul al doilea, depăşind cu uşurinţă aşteptările pieţei, transmite CNBC, conform news.ro.

Economiştii chestionaţi de Reuters se aşteptau ca a treia mare economie din lume să înregistreze o creştere de 3,1% în trimestrul aprilie-iunie.

Datele impresionante ale produsului intern brut au însemnat însă o expansiune trimestrială mai modestă, de 1,5%, depăşind aşteptările privind o creştere de 0,8%.

Indicele de referinţă Nikkei 225 a extins uşor câştigurile pentru a fi tranzacţionat în urcare cu aproape 1%, în timp ce yenul japonez şi-a redus pierderile faţă de dolarul american şi obligaţiunile guvernamentale japoneze, cu diferite maturităţi, au rămas în general neschimbate.

Datele de marţi referitoare la PIB au urmat unei creşteri anuale de 2,7% în primul trimestru, indicând o redresare continuă post-Covid pentru economia Japoniei.

Totuşi, decalajul mai mic dintre realitate şi aşteptări în creşterea trimestrială temperează orice optimism pe termen lung.

"Economia Japoniei s-a extins într-un ritm extrem de rapid trimestrul trecut, dar ne aşteptăm la o nouă încetinire în a doua jumătate a anului", a scris Marcel Thieliant, director pentru Asia-Pacific la Capital Economics, într-o notă.

Exporturile s-au redresat cu o creştere de 3,2% faţă de trimestrul precedent, în mare parte datorată de creşterea livrărilor de maşini, în timp ce importurile au scăzut cu 4,3% în perioada de timp raportată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Mamă, i-au spart pe chinezi. Si se stie ca chinezii umfla cifrele sa dea bine!

    Si era un mujic pe aici care ne spunea ca economia mujica (PIB-ul) a depasit-o pe cea japoneza:-)

    1. Mujicule, daca ai fi trecut BAC-ul ai fi inteles ce s-a scris. Japonia este pe locul 4, cu foarte putin peste cea a Rusiei. Asta scrie Banca Mondiala (milioane):

      Japan 5,702,286

      Russia 5,326,854 

    Stirea este alarmanta:

    "Exporturile s-au redresat cu o creştere de 3,2% faţă de trimestrul precedent, în mare parte datorată de creşterea livrărilor de maşini, în timp ce importurile au scăzut cu 4,3% în perioada de timp raportată." 

    Cine cunoaste economie, stie ca s-a produs foarte mult pe stoc in 2022. Lanturile de aprovizionare erau sugrumate de stocuri de produse, se comanda chiar daca nu era clar ca se poate vinde. Iata, vedem la japonezi care au facut reduceri de preturi (a se vedea Tesla in China) pentru a lichida stocurile.... Ce vine insa.... scaderea importurilor cu 4.3%... asta urmeaza si in Japonia in trimestrul III. Nu va mai imbatati cu apa rece. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb