Economia sud-coreeană s-a contractat şi în trimestrul al treilea

M.G.
Internaţional / 27 octombrie 2020

Economia sud-coreeană s-a contractat şi în trimestrul al treilea

Economia sud-coreeană s-a contractat şi în trimestrul al treilea, în ciuda majorării exporturilor de chip-uri pentru computere şi automobile, scrie Financial Times, citând datele publicate astăzi de banca centrală de la Seul.

Comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, produsul intern brut în a patra economie asiatică ca dimensiune s-a ajustat cu 1,3% în perioada iulie-septembrie, potrivit datelor preliminare publicate marţi de Bank of Korea.

Deşi nu a reuşit să revină pe creştere în ritm an/an, economia s-a contractat totuşi într-un ritm mult mai temperat faţă de scăderea de 2,7% an/an înregistrată în trimestrul al doilea când pandemia de Covid-19 a dus economia sud-coreeană în recesiune.

Exporturile mai bune au sprijinit creşterea economică de 1,9% trimestru/trimestru, ameliorând din efectele consumului domestic încă slab şi investiţiile scăzute.

Producătorii principali de tehnologie din Coreea de Sud, Samsung, LG şi SK Hynix, au beneficiat per total de cererea mai mare pentru conectivitate din timpul pandemiei dar şi de pe urma noilor sancţiuni aplicate de Statele Unite producătorului chinez Huawei.

Guvernul de la Seul a aplicat în pandemie o politică foarte eficientă de testare în masă şi de contact tracing, alături de măsuri de carantinare zonală foarte stricte pentru a combate criza sanitară, evitându-se în final un lockdown naţional care, după cum s-a văzut, a spulberat economiile multor ţări în perioada de primăvară.

Potrivit analiştilor, economia sud-coreeană este aşteptată să continue revenirea în condiţiile în care cel de-al doilea val de infectări cu SARS-Cov2 bate în retragere.

"Per total, economia este probabil să se contracte cu circa 1% în 2020. În timp ce asta ar fi cea mai slabă performanţă din 1998 încoace, evoluţia tot ar face din Coreea de Sud una dintre cele mai solide economii în acest an", spune pentru FT Alex Holmes, emerging market economist la Capital Economics.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb