EDIŢIE ANIVERSARĂ / VIRGIL ZAHAN, GOLDRING: "Schimbările legislative ce permit digitalizarea relaţiei cu investitorii - un mare plus pentru dezvoltarea bursei"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 noiembrie 2020

Virgil Zahan

Virgil Zahan

"Recenta publicare a Regulamentului European privind platformele de crowdfunding creează noi premise de dezvoltare pentru BVB"

Schimbările legislative recente, care permit digitalizarea relaţiei cu investitorii, reprezintă un mare plus pentru dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti, este de părere Virgil Zahan, director general al Goldring, căruia aniversarea de astăzi a BVB i-a amintit că activitatea sa în piaţa de capital a început după circa doi ani de la prima tranzacţie al bursa noastră.

Virgil Zahan ne-a transmis: "Douăzeci şi cinci de ani este o vârstă frumoasă. Bursa de Valori Bucureşti este o bursă relativ tânără, alături de care am avut şi eu o tinereţe frumoasă, începând cu anul 1997 când am devenit broker, odată cu lansarea indicelui BET, primul indice al BVB. Au urmat câţiva ani de entuziasm, în care atât brokerii cât şi emitenţii au avut evoluţii spectaculoase, dar care s-au mai temperat în timp, ceea ce a dus la reducerea numărului de participanţi din piaţă: emitenţi, investitori şi brokeri".

Interesul celor care conduceau emitenţii era să acumuleze pachete de acţiuni şi să delisteze companiile, ceea ce a generat diminuarea interesului investitorilor şi, implicit, a rulajelor, explică directorul de la Goldring.

Brokerul a adăugat: "Astăzi au rămas active 24 de firme de brokeraj, societăţi care au reuşit să treacă de crizele economice şi de modificările legislative, din această perioadă. De asemenea, au reuşit să se hrănească, alături de Bursa de Valori cu Bucureşti, cu speranţele generate de aderarea României la Nato şi UE, de absorbţia pieţei Rasdaq, de listările promise de Stat ulterior anului 2006, când Transelectrica a fost privatizată prin intermediul Bursei, de înfiinţarea Pilonului II şi III de pensii, de introducerea conturilor globale şi, recent, de upgradarea la statutul de piaţă emergentă".

Fiind o fire optimistă, este încrezător în privinţa perspectivelor de dezvoltare a Bursei de Valori Bucureşti. Consideră că, mulţumită persoanalului implicat şi a unui cumul de factori, între care intrarea în categoria pieţelor emergente, creşterea reprezentativităţii sectoarelor economice prin noi listări de acţiuni, obligaţiuni şi titluri de stat, creşterea numărului cluburilor de investitori sau apropiata înfiinţare a Contrapărţii Centrale, Bursa de Valori Bucureşti se află în atenţia investitorilor locali şi internaţionali.

"Un mare plus în dezvoltarea bursei noastre îl au schimbările legislative recente, care permit digitalizarea relaţiei cu investitorii. De asemenea, iniţiativa BERD-ului şi a BVB-ului, de a acoperi cu rapoarte de analiză mai multe companii listate, va genera un plus de vizibilitate pentru emitenţi, un plus în procesul de informare a investitorilor locali şi internaţionali şi evaluări corecte ale companiilor", spune Virgil Zahan.

Din punctul său de vedere, ţara noastră a devenit o pepinieră de startup-uri: "Sunt antreprenori însufleţiţi de succesele altor firme ajunse unicorn (n.r. start-up cu o valoare de peste un miliard de dolari), sunt firme cu idei care au nevoie de finanţare, iar recenta publicare a Regulamentului European 2020/1503 privind platformele de crowdfunding creează noi premise de dezvoltare pentru Bursa de Valori Bucureşti", spune directorul de la Goldring, adăugând: "Să nu uităm că «reclama este sufletul comerţului» şi o promovare mai agresivă a avantajelor aduse de bursă pentru investitori şi emitenţi ar genera un aflux mai mare al acestora, către piaţa de capital. La mulţi ani, Bursei de Valori Bucureşti!"

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. "Digitalizarea relaţiei cu investitorii" era și până acum (e de peste 15 ani) că doar nu dădeam ordinele la BVB sunând brokerul.

    Cam adunătură de vorbe goale ce spun toți acești baieti la ceas aniversar. 

    1. Una spune omul, alta intelege Cristian...digitalizare nu inseamna ca dai tu click, aia e apasare de buton! Digitalizare inseamna faptul ca acum poti deschide cont online fara sa te vezi cu nimeni din firma aia, datorita unor sisteme integrate si a unor operatiuni care confera legalitate in fata unui judecator!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb