EDP Renewables instalează un nou sistem de stocare a energiei

L.I.
Companii / 4 decembrie 2019

Turbină eoliană a companiei EDP Renewables (sursa: Twitter)

Turbină eoliană a companiei EDP Renewables (sursa: Twitter)

EDP Renewables a pus în funcţiune, în cadrul centralei electrice fotovoltaice de la Băileşti, un sistem de acumulare a energiei prin conectarea la o centrală electrică fotovoltaică, potrivit News.ro.

Sistemul este prima de acest tip, unul asemănător a mai fost montată într-un un parc eolian. Acumulatorul stochează energie, iar în momentul în care aceasta este produsă în exces, sistemul încarcă acumulatorul, iar atunci când producţia este sub nivelul minim anticipat, energia stocată în acumulator este cea furnizată către consumatori.

Duarte Bello, director general de operaţiuni al EDP Renewables EU&BR, a declarat: "Acest proiect reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte modernizarea sistemelor de stocare a energiei. Este o descoperire care revoluţionează piaţa energiei, deoarece transformă sursele de energie regenerabilă, cum sunt cea eoliană şi solară, în surse de energie disponibile în mod constant, făcându-le mult mai eficiente şi mai fiabile", conform sursei menţionate.

Sistemul de stocare a energiei din cadrul centralei electrice de la Băileşti este remarcabil în principal datorită instalării sale prin racord direct, lucru care minimizează pierderile de energie în cadrul procesului de încărcare şi adaugă noi funcţionalităţi, inclusiv recuperarea în urma penelor de curent, precum şi captarea energiei la tensiuni joase sau în zilele noroase.

În acest scop, EDPR a instalat un sistem inovator de conversie a energiei care conectează panourile fotovoltaice şi acumulatorii cu curent continuu la un transformator cu curent alternativ şi un acumulator litiu-ion, precum şi un sistem care monitorizează întregul proces.

EDPR a semnat un acord de înţelegere cu Engie pentru crearea unei societăţi pe acţiuni (50/50) pe segmentul energiei eoliene pe platforme maritime. Noua companie se va clasa în topul celor cinci mari operatori din domeniul energiei eoliene pe platforme maritime şi îşi va începe activitatea până la sfârşitul anului 2019, mai menţionează sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Au descoperit acumulatorul

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb