EFECTELE PESTEI PORCINE AFRICANE: Începe exterminarea mistreţilor din Delta Dunării

I.GHE.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 23 noiembrie 2018

Mălin Muşetescu, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), a declarat că, luni, începe vânătoarea de extracţie a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării, conform programului stabilit în luna august de Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane, după cum informează Agerpres.

Guvernatorul RBDD a menţionat că a anunţat unităţile administrativ teritoriale unde vor fi zonele de vânătoare şi a stabilit cu reprezentanţii Ministerului de Interne să ia în calcul aceste perimetre pentru a asigura securitatea pe zonele respective. De asemenea, Direcţia Silvică a stabilit un calendar al vânătorilor ce vor avea loc în Delta Dunării.

Potrivit datelor deţinute de RBDD, în Delta Dunării există aproximativ 1300 de mistreţi şi 2000 de şacali.

Judeţul Tulcea a înregistrat în acest an cele mai multe focare de pestă porcină africană din ţară, dar în ultima lună autorităţile nu au mai anunţat nicio sus-piciune privind acest virus.

Primele focare ale epidemiei au fost constatate în judeţul Tulcea, în 5 iunie, în localităţile situate pe braţul Chilia al Dunării, care constituie frontieră între România şi Ucraina. Până la începutul lunii octombrie, virusul a fost confirmat în peste 500 de gos-podării din circa 75 de localităţi, iar pentru eliminarea pericolului răspândirii acestuia medicii veterinari au decis sacrificarea preventivă a suinelor din circa 50 de localităţi.

Printr-o decizie adoptată la 1 august 2018, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă privind combaterea PPA, toţi mistreţii şi prădătorii, cu excepţia speciilor aflate pe cale de dispariţie, trebuie ucişi în ariile naturale protejate, inclusiv în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, precum şi în judeţul Constanţa, în Insula Mare a Brăilei şi în Balta Ialomiţei.

Societatea Ornitologică Română a precizat că măsura exterminării prădătorilor nu va rezolva problema răspândirii epidemiei de pestă porcină africană, deoarece boala se poate extinde, contrar voinţei autorităţilor române şi a recomandărilor Uniunii Europene în cazuri de identificare a unor focare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Rasu'plansu! masurile aprobate in luna august sunt puse in aplicare (vorba vine) incepand de luni!??

    Pai, istetilor! gripa s-a evaporat singura de atata vreme. Sau l-ati invitat cumva pe Dragnea la o partida de vanatoare? 

    ....decizie adoptată la 1 august 2018, Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă privind combaterea PPA,

    Nu cumva este vorba de Comitetul Mistretial?? Ce, ei n-au voie sa se organizeze? 

    Vrajeala cu pirati nenisorule... mistretii bolnavi de pesta porcina au murit singuri demult. Asta e doar motiv sa se traga niste chiolhanuri, betii si masacre vanatoresti in Delta. Mistretii care vor fi impuscati sunt sanatosi si imuni la pesta porcina.... si nu ii zice pesta porcina, termenul corect e "ciuma lui Dragnea", dupa cum, in istorie a ramas "ciuma lui Caragea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb