EJOBS: Ce obstacole îţi împiedică evoluţia în carieră

Companii / 12 mai 2022

Ce obstacole îţi împiedică evoluţia în carieră

Este normal să te simţi în anumite perioade "blocat" în cariera ta. Poate că activezi în aceeaşi industrie de ceva vreme şi nu mai sunteţi entuziasmat de ea, sau poate îţi place organizaţia pentru care lucrezi, dar promovarea întârzie să apară.

Indiferent de situaţia în care te afli, s-ar putea să-ţi setezi singur nişte obstacole ce-ţi împiedică evoluţia în carieră. Iată câteva exemple în acest sens:

Capacitatea ta de autoanaliză lasă de dorit

Înţelegerea propriei personalităţi nu este o sarcină uşoară. Dar ea poate reprezenta un obstacol major care nu îţi va permite niciodată să avansezi în viaţa profesională. Trebuie să fii capabil să-ţi evaluezi punctele forte şi slăbiciunile. De abia atunci vei putea evolua. Prin urmare, pentru a creşte la job, fiecare profesionist trebuie să-şi facă o analiză SWOT. Analiza SWOT este o planificare strategică utilizată pentru a ajuta o persoană sau o organizaţie să identifice punctele forte, punctele slabe, oportunităţile şi ameninţările din interiorul său. O astfel de analiză conduce la identificarea lacunelor şi te va ajuta să înţelegi ce-ţi opreşte creşterea profesională.

Nu ai mai deprins noi abilităţi

Nu există nicio limită de vârstă când vine vorba de rafinarea abilităţilor. Îmbunătăţirea competenţelor nu este o muncă pe o perioadă bine delimitată de timp, ci mai degrabă un proces continuu. Iar dacă nu-ţi faci upgrade-uri periodice îţi vei da seama, la un moment dat, că nu mai eşti competitiv. Aşa că acum, după ce ţi-ai făcut analiza SWOT, notează lucrurile pe care le-ai identificat şi demarează procesul de perfecţionare. Dacă te ţii de singura abilitate pentru care ai fost angajat, atunci vei pierde în timp trenul! Rolurile din industrie şi locurile de muncă se schimbă de la un an la altul, iar angajatorii apreciază adeseori mai multe competenţe la un singur angajat.

Poţi alege pentru început proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching).

Ai ocazia ca în timpul cursurilor să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job. Detalii despre cursuri aici.

Iată care sunt condiţiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti

ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani

eşti angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

ai absolvit cel puţin 8 clase

dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online

ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

ai în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii

eşti un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)

deţii competenţe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Atitudinea ta este mult prea relaxată

Atitudinea mult prea relaxată poate fi considerată de mulţi şi un semn pentru neprofesionalism. Iar ea nu conduce nici măcar pe cea mai inteligentă persoană către obiectivul ei. Este esenţial să ai disciplină în viaţă şi să fii serios când vine vorba de muncă pentru a reuşi. Personalitatea ta este cel mai important aspect pe care toată lumea îl remarcă atunci când începi să lucrezi într-o organizaţie. În plus, o atitudine excesiv de relaxată trădează faptul că nu înţelegi importanţa sarcinilor tale şi de ce ai fost angajat pentru a le îndeplini. Prin urmare, este esenţial să fii dedicat muncii tale şi să arăţi că eşti un profesionist desăvârşit, primind feedback-ul într-un mod pozitiv.

Scopurile tale nu sunt bine stabilite

Când nu ştii cu exactitate care este destinaţia ta, atunci drumul către ea ar putea părea lung şi fără sfârşit. O situaţie similară se întâmplă şi atunci când îţi lipsesc obiectivele în viaţa profesională. Fără un scop, nu vei putea obţine rezultatele dorite. Prin urmare, stabileşte o ţintă şi urmăreşte-o. Şi odată ce ai pus ochii pe un anumit obiectiv, lucrează în direcţia lui. Împarte-ţi obiectivul major în obiective mai mici pe termen lung şi pe termen scurt! Este un pas crucial care-ţi va contura un plan bine definit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb