Atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă, e important să fii pregătit pentru fiecare etapă din procesul de recrutare. Pentru asta, de la bun început, ar trebui să ai o strategie bine pusă la punct şi să ştii ce îşi doreşte angajatorul. Descoperă în acest articol cum arată candidatul ideal din perspectiva angajatorului.
Să fii o persoană pasionată de ceea ce face
Zâmbetul, o postură deschisă şi acel entuziasm specific unui copil te conduc spre jobul mult dorit. Recrutorii îşi doresc oameni care vor tot timpul mai mult de la ei şi de la cariera lor. Ei caută acele persoane care-şi înţeleg misiunea, sunt empatice, orientate spre rezultate şi idei bune în fiecare proiect.
Să depăşeşti aşteptările recrutorului
Cele mai bune companii îşi doresc oameni pasionaţi, dar care să ştie cum să iasă în evidenţă. CV-urile tradiţionale pierd teren în faţa acelor aplicări care intuiesc şi depăşesc aşteptările recrutorilor. Profilul tău merită să răspundă acelor cerinţe din descrierea jobului, dar informaţiile să fie puse într-o formă originală care te reprezintă. Recrutorii recomandă să găseşti acele companii unde ai vrea să lucrezi, să le analizezi activitatea şi să îţi foloseşti creativitatea pentru a ieşi în evidenţă faţă de alţi candidaţi.
Să prezinţi ceea ce aduci nou şi relevant pentru companie
În aplicarea ta, arată ce poţi să oferi companiei, nu numai ce aştepţi să-ţi ofere compania. Gândeşte prezentarea ta, încă de la început, concentrează-te pe ceea ce aduci nou şi util şi prezintă experienţa ta ca primul pas spre a face faţă noilor task-uri. Cu o astfel de abordare, angajatorii vor şti că ai viziune, acel big picture, care sporeşte valoarea şi rolul tău în noul job. Spre exemplu, dacă ai parcurs un curs de IT, atunci poţi preciza ce ai învăţat în cadrul acestuia, dar şi cum noile cunoştinţe pot aduce plus valoare companiei angajatoare. Dacă îţi surâde ideea de a obţine noi abilităţi în domeniul IT, poţi alege proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). Ai ocazia ca după finalizarea proiectului să aplici pentru joburi în domeniul IT. Pentru asta, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar. Detalii aici.
Iată care sunt condiţiile pentru înscriere:
ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti
ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani
eşti angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI
ai absolvit cel puţin 8 clase
dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online
ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen
ai în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii
eşti un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)
deţii competenţe digitale de bază
Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID
proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020
Să fii deschis atunci când vorbeşti despre punctele forte şi cele slabe
Eşti mult mai convingător dacă te prezinţi cu puncte forte şi aspectele pe care ai vrea să le îmbunătăţeşti în loc să cauţi să pari perfect. Recrutorii ar putea să creadă că eviţi întrebarea sau ascunzi o slăbiciune. Cu o analiză obiectivă, demonstrezi că îţi cunoşti capacităţile şi eşti mult mai credibil.
Să nu abordezi interviul la telefon ca pe o conversaţie banală
Abordează fiecare discuţie la telefon ca o conversaţie faţă în faţă. Interviul telefonic este primul pas prin care te califici pentru un interviu, iar recrutorii ţin cont de entuziasmul tău, de inflexiunile vocii şi de nivelul de cunoştinţe pe care îl declari pentru a realiza lista scurtă a candidaţilor. Cel mai potrivit este să te îndepărtezi de sursele de zgomot şi să eviţi să tastezi sau să iei o gustare în timp ce discuţi cu recrutorul.
Să-i mulţumeşti angajatorului pentru ocazia oferită
O astfel de notă aduce zâmbetul pe buze recrutorilor, mai ales în acele zile când au planificate multe interviuri. Arăţi valorile tale, precum şi respect pentru ocazia care ţi-a fost oferită. Te diferenţiezi şi ai mai multe şanse ca recrutorul să îţi propună rolul potrivit în compania potrivită.