"Electroaparataj", cel mai bun plasament

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 februarie 2011

"Electroaparataj", cel mai bun plasament

Cei mai norocoşi investitori, în perioada 7 ianuarie - 9 februarie, s-au putut considera cei care ar fi investit în acţiuni "Electroaparataj" Bucureşti. Acestea le-ar fi adus un profit de 13,51%.

Compania Electroaparataj Bucureşti a raportat un profit net de 4,339 milioane lei pe primele nouă luni din 2010, de 12,3 ori mai mare faţă de cel obţinut în perioada similară a anului precedent.

Cifra de afaceri netă a scăzut cu 4,8% în perioada de referinţă, de la 5,906 milioane lei la 5,619 milioane lei.

La 30 septembrie 2010, Electroaparataj avea de achitat datorii de 45 milioane lei şi de recuperat creanţe de 8,337 milioane lei.

Compania Electroaparataj Bucureşti este specializată în producţia de aparate pentru distribuţie şi comandă electricitate.

Profituri mai mici pe termen scurt au adus şi alte titluri, societăţile de investiţii financiare situându-se la coada clasamentului randamentelor. Astfel, indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri, a crescut cu 2,56%, în intervalul analizat.

Indicele BET, al celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 2,92%, în timp ce BET-XT, al primelor 25 de societăţi, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 3,57%.

La capitolul fonduri de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de "OTP BalansisRO", care a adus un profit de 8,02%.

Tradiţionaliştii care au preferat, la 7 ianuarie, să constituie depozite în euro la "ATE Bank" sau Carpatica au obţinut în continuare randamente uşoare, de 0,29%. Şi investitorii care s-au hotărât să constituie depozite în lei la bănci s-au dovedit inspiraţi, înregistrând câştiguri la această categorie de plasament. Aceştia ar fi raportat o creştere de cel mult 0,70% a economiilor, dacă ar fi optat pentru Piraeus Bank, care a avut cea mai bună ofertă de pe piaţă.

Cotaţia aurului a pierdut 4,56% în perioada 7 ianuarie - 9 februarie, BNR afişând un curs de aproximativ 136 lei/ gram. Preţul metalului galben are o tendinţă des-cendentă, după ce în decembrie, anul trecut, a atins maximul istoric de 1432,50 dolari/uncie. În prezent, uncia de aur se tranzacţionează în jurul preţului de 1360 dolari.

Cei care au preferat să îşi păstreze banii "la ciorap" au consemnat aprecieri uşoare, cu 0,03%.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 15. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb