Electrocentrale Grup vrea să transfere bunuri imobiliare de 8,7 milioane de lei către ANIF

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 15 martie 2017

Electrocentrale Grup vrea să transfere către Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, terenuri şi alte bunuri imobiliare în valoare de 8,7 milioane de lei în apropierea Brăilei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, iniţiat de Ministerul Energiei, citat de Agerpres.

Electrocentrale Grup S.A. este o societate pe acţiuni, cu capital integral de stat, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, înfiinţată prin divizarea parţială a Termoelectrica, iar obiectul principal de activitate este producerea de energie electrică.

Potrivit notei de fundamentare a propunerii, în urma procedurii de divizare parţială a Termoelectrica, Electrocentrale Grup a preluat în patrimoniu o serie de active hidrotehnice, cum ar fi canalul de aducţiune ce preia apa din Dunăre, canalul ce evacuează apa, elecropompe, diguri de apărare şi consolidare, instalaţii de iluminat, nodul hidrotehnic - priza de captare şi staţia de pompare şi alte bunuri aferente Zonei Hidrotehnice. Terenurile aferente Zonei Hidrotehnice, aflate tot în proprietatea Electrocentrale, au o suprafaţă totală de 324.309 de metri pătraţi.

"Amplasamentul Zonei Hidrotehnice, în care sunt incluse şi canalele de aducţiune şi evacuare proprietate Electrocentrale Grup SA, reprezintă bazinul hidrografic al fluviului Dunărea, situat la 20 km de Brăila, în zona terasei Brăila şi a constituit şi constituie şi în prezent cea mai bună soluţie pentru furnizarea apei pentru irigaţii. Din acest motiv, Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare "Dunărea Inferioară' - Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi-a asigurat apa pentru irigaţii pentru diverse suprafeţe (8000 ha, 4860, etc.) din amenajarea existentă aflată în proprietatea Electrocentrale Grup SA, respectiv Zona

Hidrotehnică de la Punctul de lucru Brăila, fie prin contract furnizare apă încheiat direct cu Sucursala Electrocentrale Brăila, înainte de divizarea Termoelectrica SA, fie prin închirierea de la Electrocentrale Grup SA a bunurilor aferente acestei Zone", mai spun iniţiatorii proiectului.

Astfel că ANIF a cerut preluarea acestor active de la Electrocentrale, prin transfer, cu plată. Producătorul de energie a comandat un raport de evaluare din care a reieşit că respectivele bunuri imobiliare şi terenuri valorează 8,7 milioane de lei.

"Infrastructura nu este utilizabilă în activitatea prezentă a Electrocentrale Grup S.A. şi nu contribuie la susţinerea obiectului de activitate al societăţii", mai spun reprezentanţii Ministerului Energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb