"Electroputere" Craiova solicită anularea datoriilor de 700 de miliarde de lei

Ziarul BURSA #Companii / 21 ianuarie 2005

Conducerea şi Sindicatul societăţii Electroputere au solicitat sprijin prefectului judeţului Dolj, Nicolae Giugea, pentru anularea datoriilor de 700 de miliarde de lei pe care le are către bugetul de stat, astfel încît societatea să devină cît mai atractivă în procesul de privatizare. În cadrul unei întîlniri desăşurate recent cu reprezentanţii Prefecturii Dolj, Cornel Mondea, directorul general al societăţii Electroputere, a afirmat că, în ultimii 15 ani, echipa managerială a societăţii a încercat să menţină platforma industrială în viaţă, chiar dacă nu s-a bucurat prea des de sprijin guvernamental.

"Avem în prezent 3.200 de angajaţi. Ultimele disponibilizări au fost făcute la sfîrşitul anului trecut şi, chiar dacă am încheiat anul 2004 cu bine, începem un an dificil. Încercăm să fim aproape de privatizare, deşi nu suntem actorul principal, pentru că nici unul dintre potenţialii investitori nu şi-a manifestat intenţia de a prelua toate fabricile de pe platformă, ci numai pe bucăţi în contextul oferirii de către Executiv a unor facilităţii de piaţă", a spus Mondea.

La rîndul său, Aurel Bojenoiu, liderul Sindicatului Liber al societăţii Electroputere, a afirmat că este o minune că societatea mai există, pentru că în ultimii 15 ani structura tehnologică nu s-a schimbat, iar cos-turile sunt enorme. "Se simte acut nevoia de schimbare de proprietar. Doare rău ceea ce se întîmplă cu industria craiovea-nă şi este puţin probabil ca fos-ta industrie să mai fie activată la nivelul la care a fost", a spus Bojenoiu, citat de Rompres.

Reprezentanţii societăţii Electroputere i-au înmînat prefectului Nicolae Giugea o notă de probleme prin care solicită sprijinirea procesului de privatizare în forma de organizare existentă, realizarea la nivelul Guvernului a unei strategii de dezvoltare sectorială în care să se regăsească şi Electroputere, elaborarea unei legislaţii care să acorde bonus societăţilor comerciale româneşti în competiţie cu alte firme din exterior la licitaţii, anularea datoriilor la bugetul de stat pentru a face cît mai atractivă societatea în procesul de privatizare.

Prefectul Nicolae Giugea a afirmat că va merge personal acolo unde este nevoie pentru a sprijini societatea în perfectarea unor contracte şi pentru a impulsiona reuşita procesului de privatizare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb