Elena Udrea poate fi urmărită penal

Diana Mihu
Anticorupţie / 18 octombrie 2016

Elena Udrea

Elena Udrea

Actualizare 16:00 Elena Udrea, către deputaţi: "Acest Parlament e cel mai laş şi nepregătit de după '89"

Deputatul Elena Udrea a criticat astăzi, în Plen, actualul Parlament, pentru că a aservit România "băieţilor cu ochi albaştri".

"Eu mă întreb dacă nu v-aţi plictisit sau dacă vă era dor de mine. Personal mă simt ca într-un moment de standup comedy sau de stand-up tragi-comedy. Am toate motivele să solicit la Cartea Recordurilor să se înregistreze acest caz. Nu a mai existat niciodată un parlamentar împotriva căruia să se formuleze 16 cereri, de arestare preventivă, de reţineri, de urmărire penală, şi totul într-un an şi jumătate", a afirmat Udrea, în apărarea sa, înainte de votul din Camera Deputaţilor, potrivit news.ro. Fostul ministru a spus că de fiecare dată când statul "are ceva de muşamalizat" apare un nou dosar pe numele ei şi se vede că se consumă foarte multă energie pentru "îngroparea unui singur om".

"Este evident că am devenit acarul Păun al României şi inculpatul de serviciu", a spus Udrea.

Ea a explicat că toate acuzaţiile aduse de ea în ultimii doi ani privind implicarea procurorilor în politică se adeveresc, iar diverse structuri are statului încearcă acapararea puterii prin folosirea de "informaţii secrete" şi prin abuzuri ale DNA. Udrea a mai spus că dosarele sale sunt doar metode de "a i se închide gura" şi a "inocula teamă" în rândul parlamentarilor.

"Dragii mei viitori foşti colegi, (...) mi-aţi face un bine dacă aţi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că altfel acest moment va fi folosit de sistem pentru a argumenta cum vreau eu să mă întorc în Parlament, pentru că Parlamentul îţi oferă imunitate. Este de fapt ceva între La revedere şi o slujbă de veşnică pomenire pentru actualul Legislativ. Parlamentul acesta, ales în 2012, este cel mai laş şi nepregătit din istoria de după 1989", a spus deputatul.

Elena Udrea şi-a criticat colegii că au permis ca ţara "să fie acaparată de sistem" prin legile aprobate de frică sau la comandă politică.

"Nu se mai poate respira în România fără ca un băiat cu ochi albaştri să nu fie implicat. (...) Ne-am întors pe vremea lui Ceauşescu", a mai afirmat Elena Udrea.

(I.S.)

---------

Actualizare 14:30 Elena Udrea poate fi urmărită penal în dosarul în care este acuzată de instigare la luare de mită în campania prezidenţială din 2009

Deputaţii au votat în favoarea cererii DNA, cu 147 de voturi "pentru" şi 96 "împotrivă", transmite Digi24.ro.

(L.B.)

--------

Vot final astăzi asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a Elenei Udrea. Procurorii o acuză de instigare la luare de mită în campania prezidenţială din 2009, potrivit Digi24.ro.

Procurorii DNA vor să o pună sub acuzare pe Elene Udrea pentru instigare la luare de mită în dosarul banilor strânşi în campania prezidenţială din 2009 a lui Traian Băsescu, în care este implicată şi fiica mai mare a fostului preşedinte, Ioana Basescu.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat, ieri, aviz pozitiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb