Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 miliarde de dolari

ANDREI IACOMI
Internaţional / 14 aprilie 2022

Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 miliarde de dolari

Elon Musk vrea să cumpere Twitter pentru 43 de miliarde de dolari şi să delisteze compania, la puţin peste o săptămână după ce s-a aflat că are 9,2% din platforma de social media, conform CNBC.

"Am investit în Twitter deoarece cred în potenţialul său de a fi o platforma de exprimare mondială gratuită, şi cred că libertatea de exprimare reprezintă un imperativ social pentru o democraţie funcţională", i-a scris Musk preşedintele Twitter Bret Taylor , potrivit agenţiei americane.

Musk a oferit 54,2 dolari pe o acţiune, peste preţul din piaţă, care ieri era de 45,85 dolari pe titlu. Astăzi, în prima parte a sesiunii bursiere, acţiunile Twitter erau în creştere cu 2,9%, la 47,2 dolari.

Fondatorul Tesla spune că platforma de social media trebuie să devină privată, deoarece nu poate "să prospere şi nici să servească" exprimarea liberă în starea sa actuală.

"Prin urmare, mă ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,2 dolari pe acţiune, în numerar, ceea ce înseamnă o primă de 54% faţă de momentul în care am început să investesc în Twitter şi de 38% faţă de ziua anterioară momentului în care investiţia mea a devenit publică", a scris Musk. "Oferta mea este cea mai bună şi ultima, iar dacă nu va fi acceptată, va trebui să-mi reconsider poziţia de acţionar".

"Consiliul de Administraţie Twitter va analiza cu atenţie propunerea pentru a identifica varianta pe care o consideră în interesul companiei şi al tuturor acţionarilor", a anunţat conducerea platformei sociale, ca răspuns la oferta lui Musk, scrie CNBC.

Investiţia lui Musk în companie a fost anunţată public în data de 4 aprilie, zi în care acţiunile platformei au urcat cu 27,1%. Anterior, CEO-ul Tesla a criticat Twitter, inclusiv printr-un sondaj efectuat luna trecută, în care întreba dacă platforma de social media respectă principiile exprimării libere. De asemenea, a spus că are în vedere construirea unei noi platforme, mai notează agenţia americană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb