Enel creşte ţinta de reducere a emisiilor cu efect de seră de la 70% la 80% până în 2030

A.P.
Comunicate de presă / 30 octombrie 2020

Enel creşte ţinta de reducere a emisiilor cu efect de seră de la 70% la 80% până în 2030

Enel s-a angajat să reducă cu 80% emisiile sale directe de gaze cu efect de seră per kWh până în 2030, relatează un comnunicat de presă remis redacţiei.

Noua ţintă a Enel aprobată de iniţiativa Science Based Targets implică o reducere a pragului de emisii directe al Grupului până la 82 gCO2eq/ kWh în 2030, de la 125 gCO2eq/ kWh corespunzător obiectivului anterior de 70%, anunţat anul trecut.

Enel contribuie la tranziţia energetică prin promovarea unui model de afaceri durabil pe întregul său lanţ valoric. Compania a fost una dintre primele din lume care s-a alăturat iniţiativei SBT în 2015. Grupul face progrese semnificative în direcţia atingerii obiectivului SBTi, deoarece în 2019 emisiile sale directe de gaze cu efect de seră pe kWh au fost reduse cu peste 36% faţă de 2007, şi va continua această tendinţă prin investiţii majore în surse regenerabile şi dezafectarea capacităţilor de producţie bazate pe energia termică. Prin Enel Green Power, cel mai mare jucător privat pe piaţa energiei regenerabile din lume, Enel are în prezent o capacitate instalată de peste 47 GW de energie din surse regenerabile, ajunsă astfel la un nivel mai mare decât cel al capacităţilor termoenergetice. În plus, Grupul Enel lucrează la eliminarea treptată a cărbunelui până în 2030. Toate aceste activităţi vor duce la decarbonizarea completă a Grupului până în 2050.

Grupul interguvernamental de experţi privind schimbările climatice (IPCC), organismul Naţiunilor Unite însărcinat cu evaluarea ştiinţifică legată de schimbările climatice, a avertizat că, pentru a limita unele dintre cele mai grave efecte climatice, creşterea temperaturii trebuie menţinută la 1,5° C peste nivelurile preindustriale pe drumul către un viitor "zero net", din punct de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050. Afacerile joacă un rol esenţial în rezolvarea acestor provocări globale, iar SBTi este poziţionată ca cea mai recunoscută iniţiativă din lume pentru a promova stabilirea ţintelor bazate pe ştiinţă ca o modalitate de a stimula angajamentul companiilor de a sprijini tranziţia către o economie cu emisii zero.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb