Enel Green Power construieşte un nou parc eolian în Africa de Sud

T.I.
Companii #Construcţii / 2 iulie 2019

Enel Green Power construieşte un nou parc eolian în Africa de Sud

Grupul Enel, prin divizia sa de energie regenerabilă Enel Green Power RSA ("EGP RSA"), a început lucrările pentru construcţia parcului eolian Garob, cu o capacitate de 140 MW, aflat în apropierea oraşului Copperton, parte din municipalitatea Siyathemba din provincia Northern Cape, potrivit unui comunicat al companiei.

Construcţia parcului reprezintă al cincilea proiect eolian din Africa de Sud al Grupului Enel şi va presupune o investiţie de peste 200 milioane de euro.

"Începerea construcţiei parcului Garob marchează un nou moment important în activitatea noastră din Africa de Sud şi vine la doar câteva săptămâni după startul construcţiei Oyster Bay, un alt proiect eolian", a declarat Antonio Cammisecra, Director Enel Green Power, citat în comunicat.

Garob este al treilea proiect de energie regenerabilă a cărui construcţie a fost începută de Enel Green Power de la începutul acestui an, în conformitate cu programul său de investiţii în ţară.

Celelalte proiecte sunt parcurile eoliene Nxuba şi Oyster Bay, fiecare cu o capacitate de 140 MW, însumând o capacitate de 420 MW aflată în construcţie în Africa de Sud.

Programat să devină operaţional în prima jumătate a anului 2021, parcul Garob, cu 46 de turbine eoliene, va genera aproximativ 573 GWh pe an, prevenind emisia unei cantităţi de aproximativ 600.000 tone de CO2 în atmosferă în fiecare an.

Proiectul Garob a fost câştigat de EGP RSA în urma celei de-a patra runde a licitaţiei organizată prin programul Renewable Energy Independent Power Producer Procurement Programme (REIPPPP).

Parcul eolian Garob, primul proiect eolian al Grupului aflat în construcţie în provincia Northern Cape, este situat într-o zonă care devine rapid un centru pentru dezvoltarea energiei regenerabile în Africa de Sud datorită numărului tot mai mare de parcuri solare şi eoliene din regiune.

Proiectele de sustenabilitate implementate de Enel Green Power în Northern Cape includ instalarea unui teren de fotbal cu gazon artificial care captează şi stochează apa de ploaie. O instalaţie de purificare a apei este utilizată pentru curăţarea apei de ploaie pentru remedierea penuriei de apă şi pentru furnizarea de apă potabilă curată. Alte iniţiative includ Wi-Fi gratuit pentru comunităţile locale, cu scopul de a sprijini planurile autorităţilor publice de a introduce accesul gratuit la reţele Wi-Fi în comunităţile subdezvoltate.

Enel Green Power operează, deja, o capacitate de peste 520 MW prin intermediul parcurilor eoliene şi solare funcţionale în Africa de Sud.

Proiectele solare complet operaţionale ale companiei sunt Upington, cu o capacitate de 10 MW şi Adams, cu o capacitate de 82,5 MW, aflate în provincia Northern Cape, proiectul Pulida, cu o capacitate de 82,5 MW, aflat în provincia Free State, Tom Burke din Limpopo, cu o capacitate de 66 MW, şi Paleishuewel din Western Cape cu o capacitate de 82,3 MW.

Parcurile eoliene operaţionale din Africa de Sud sunt Nojoli, cu o capacitate de 88 MW, şi Bay Gibson, cu o capacitate de de 111 MW, ambele aflate în Eastern Cape.

Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel, este dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb