ENEL GREEN POWER: Grupul a început construcţia a două centrale electrice în SUA şi Chile

A.C.
Companii #Energie / 1 aprilie 2014

Centralele pe bază de energie regenerabilă din cele două state vor folosi energia captată din mai multe surse aflate la dispoziţie pentru a produce un total de 3.460 MWh/an, potrivit unui comunicat remis de Enel Green Power.

Grupul producător de energie regenerabilă a început lucrările de construcţie la două centrale în satul Ollagüe din Chile, la graniţa cu Bolivia, şi în statul Nevada, SUA.

În Chile, compania va construi o centrală ce include energie fotovoltaică, o mini turbină eoliană şi un sistem în cogenerare pentru producţia de electricitate şi apă caldă pentru şcoala din sat. Centrala va avea o capacitate instalată de 232 kW, generând circa 460 MWh/an, "echivalentul consumului de electricitate al 150 de gospodării", se arată în comunicat. Centrala va fi independentă, astfel că nu va fi conectată la reţeaua naţională. În plus, va include un sistem de stocare electrochimic de 520 kWh, acesta putând acoperi "toate nevoile tehnice ale reţelei".

"Datorită acestui proiect, rezidenţii locali se vor putea bucura de electricitate 24 de ore pe zi", potrivit aceluiaşi comunicat.

În Nevada, Enel Green Power North America a început lucrările de construcţie la o centrală electrică termodinamică solară, ce va funcţiona alături de staţia geotermală "Stillwater", cuplată deja la o unitate fotovoltaică de 26 MW.

Cu o capacitate instalată netă totală de 33 MW, centrala geotermală "Stillwater" va fi integrată cu o unitate termodinamică solară de 17 MW. Oglinzile parabolice lineare ale noii centrale termodinamice măresc suprafeţele de reflexie, ce concentrează radiaţia solară, crescând astfel potenţialul de circa 75 de ori, în tuburile colectoare umplute cu apă demineralizată sub presiune.

Centrala termodinamică solară va putea genera circa 3 milioane kWh/an, ce se vor adăuga energiei generate deja de centrala hibrid existentă.

Energia produsă va fi vândută prin compania americană NV Energy, printr-un acord de cumpărare - Power Purchase Agreement (PPA), pe o perioadă de 20 de ani, deja existent.

În comunicat se elaborează: "Datorită acestei tehnologii inovatoare ce va utiliza căldură solară pentru a creşte temperatura fluidului geotermal extras din puţuri, va putea fi îmbunătăţit randamentul ciclului şi va putea fi crescută producţia de electricitate. Combinarea mai multor tehnologii pentru generarea de energie regenerabilă creşte producţia cu zero emisii, făcând posibilă utilizarea aceloraşi infrastructuri, precum linii electrice de interconectare şi reducând astfel şi mai mult impactul asupra mediului".

Enel Green Power a început lucrările de construcţie la un nou complex hidroelectric numit Apiacás, în statul Mato Grosso, Brazilia. Complexul Apiacás va cuprinde o secvenţă în cascadă de trei centrale electrice, denumite "Salto Apiacás", "Cabeza de Boi" şi "Fazenda", cuprinzând şapte turbine de circa 14,5 MW fiecare, pentru o capacitate instalată totală de 102 MW.

Grupul italian de utilităţi Enel a obţinut anul trecut un profit net de 3,235 miliarde de euro, în creştere de 13,5 ori faţă de cel din anul precedent (238 milioane de euro), potrivit rezultatelor financiare consolidate ale companiei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb