Enel începe instalarea de contoare inteligente în Sao Paulo

A.B.
Companii / 28 ianuarie 2021

Enel începe instalarea de contoare inteligente în Sao Paulo

Enel, prin Enel Distribuiçăo Săo Paulo, distribuitor de energie electrică din Brazilia, a început un proiect pilot de instalare a 300.000 de contoare inteligente în zona sa concesionată, transmite un comunicat de presă.

Iniţiativa se desfăşoară în cadrul Programului de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) al Agenţiei braziliene de reglementare a energiei electrice (Aneel). Proiectul contoarelor inteligente va fi lansat astăzi într-un eveniment online la care participă şeful Aneel, Andre Pepitone, secretarul de stat pentru infrastructură şi mediu din Sao Paulo, Marcos Penido, alături de directorii Enel Distribuiçăo Săo Paulo şi Enel Brasil.

"Soluţia inovatoare de măsurare inteligentă a energiei electrice instalată de Enel Distribuiçăo Săo Paulo în Brazilia este produsă local folosind tehnologie demonstrată a Enel Global Infrastructure and Networks şi va contribui în mod semnificativ la modernizarea tehnologică a reţelei de distribuţie locală", a declarat Antonio Cammisecra, directorul diviziei Infrastructură Globală şi Reţele în cadrul Enel. "Acest efort de digitalizare le va permite clienţilor să aibă un control activ asupra consumului lor de energie, şi va spori eficienţa şi rezilienţa reţelei, reprezentând un pas fundamental pentru abordarea provocărilor generate de tranziţia energetică"

În prima fază, 150.000 de dispozitive vor fi conectate în locuinţe, precum şi în mici spaţii industriale şi comerciale din cartierele Pirituba şi Perus din regiunea de nord-vest a capitalei Sao Paulo. Dispozitivele integrează o platformă digitală inteligentă, dezvoltată de Enel, care va permite consumatorilor să-şi monitorizeze şi să-şi optimizeze consumul de energie într-un mod uşor şi transparent, pe lângă faptul că permite distribuitorului să efectueze unele activităţi de la distanţă şi să ofere noi servicii.

Instalarea contoarelor inteligente va fi parţial finanţată din resursele programului de cercetare şi dezvoltare Aneel (121 milioane de reali brazilieni), în timp ce investiţiile suplimentare vor fi finanţate de Enel.

Enel estimează că va finaliza prima fază a proiectului până în septembrie 2021. Înlocuirea contorului nu va presupune niciun cost pentru clienţi şi va fi susţinută de o amplă campanie de informare. Schimbarea contoarelor, implementată de personal calificat, va respecta toate restricţiile aflate în vigoare la nivel local din cauza Covid-19.

Contoarele inteligente au integrată o tehnologia de comunicaţii care permite citirea de la distanţă a datelor de consum. Clienţii vor avea acces mai uşor la datele lor despre consumul de energie şi nu vor mai trebui să se bazeze doar pe factura de energie electrică, aşa cum se întâmplă astăzi în cazul contoarelor tradiţionale, care sunt utilizate pe scară largă în Brazilia. Odată ce sistemul de contorizare inteligentă şi noua funcţie a aplicaţiei sunt pe deplin operaţionale, clienţii vor putea să-şi monitorizeze zilnic intervalul de consum prin intermediul aplicaţiei mobile Enel Săo Paulo, permiţând o utilizare mai eficientă a energiei. În plus, aplicaţia va include, de asemenea, alte funcţionalităţi, cum ar fi activarea alertelor privind nivelurile de consum şi notificarea modificărilor de taxe ale ICMS (Imposto sobre Operações relativas à Circulaçăo de Mercadorias şi Prestaçăo de Serviços de Transporte Interestadual e Intermunicipal e de Comunicaçăo, Brazilian Tax privind comerţul şi serviciile). Aceste caracteristici oferă clienţilor mai multe opţiuni în ceea ce priveşte ajustarea obiceiurilor de consum şi oferă economii la bugetul gospodăriei. Actualizarea aplicaţiei, care include aceste noi funcţii, va fi disponibilă pentru clienţii care fac parte din proiect în 2021.

Soluţia de măsurare inteligentă oferă, de asemenea, companiei Enel posibilitatea de a factura energia electrică fără a fi necesară perceperea sumelor prin estimări, de a creşte implicarea clienţilor în proces şi de a oferi oportunităţi pentru noi servicii şi produse energetice avansate, cum ar fi structurile tarifare personalizate (conform evoluţiei cadrului de reglementare a tarifelor pentru utilizatorii finali). Cu serviciul de citire a consumului şi alte activităţi desfăşurate de la distanţă, compania va utiliza, de asemenea, date pentru detectarea mai rapidă şi soluţionarea la distanţă a întreruperilor, reducând astfel circulaţia flotei sale de vehicule prin municipalităţile din zona concesionată, contribuind la reducerea traficului şi a poluării aerului.

Proiectul este realizat de Enel Distribuiçăo Săo Paulo, în parteneriat cu Aneel, contribuind la dezvoltarea unui nou lanţ industrial în Brazilia. Toate contoarele vor fi produse în Sao Paulo, în unităţile de producţie din Sorocaba şi în Vargem Grande Paulista, generând locuri de muncă şi venituri în ţară. Aceasta este prima activitate de producţie de contoare inteligente a Enel din America Latină. Modelul care urmează să fie produs în Brazilia şi instalat în oraşul Sao Paulo include tehnologia dezvoltată de Enel, care activează pe piaţa contoarelor inteligente de 20 de ani.

Soluţia implementată în Brazilia va avea un design propriu, semnat de renumita agenţie de design Chelles & Hayashi, responsabilă, printre alte lucrări, de torţa olimpică a Jocurilor de la Rio 2016. Contorul inteligent, dezvoltat pentru a satisface nevoile locale şi respectând caracteristicile reţelei electrice şi cerinţele standardelor tehnice, a fost aprobat de Institutul Naţional de Metrologie, Calitate şi Tehnologie (INMETRO).

Enel a instalat deja aproximativ 45 de milioane de contoare inteligente la nivel global, în Argentina, Chile, Columbia, Italia, Peru, România şi Spania.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ca prin 1996, INTRACOM - Grecia a pus in functiune la Buftea un proiect de cateva zeci de contoare inteligente care au functionat cativa ani. Ce s-o fi ales oare de el ? praful...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb