Enel şi-a vândut participaţia în compania SeverEnergia din Rusia către Rosneft

F.A.
Internaţional / 24 septembrie 2013

Grupul Enel anunţă vânzarea participaţiei sale în compania SeverEnergia din Rusia către Rosneft, tranzacţia fiind în valoare de 1,8 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat de presă.

"Astăzi în Soci, Rusia, Enel, prin sucursala deţinută în totalitate de Enel Investment Holding BV, a ajuns la un acord cu Itera, sucursală deţinută în totalitate de compania Rosneft din Rusia, pentru vânzarea participaţiei Enel de 40% în Artic Russia BV, care la rândul ei deţine 49% din SeverEnergia (participaţia Enel în SeverEnergia fiind de 19,6%)", potrivit sursei citate.

Acordul a fost semnat de către Fulvio Conti, CEO al Enel, şi Igor Sechin, preşedintele Rosneft.

Tranzacţia valoarează 1,8 miliarde USD, sumă ce va fi plătită în bani, la finalizare. Încheierea tranzacţiei depinde de aprobarea antitrust, de alte condiţii uzuale şi de renunţarea din partea părţilor relevante.

Fulvio Conti, CEO al Enel, a declarat: "Această tranzacţie face parte din planul Enel de vânzare de active, anunţat în martie 2013, şi confirmă abilitatea noastră de a atinge obiectivele Grupului. Vânzarea acoperă întreaga valoare a investiţiei noastre în sectorul exploatării de gaz, întrucât ne-am asigurat nevoia viitoare de gaz prin contracte pe termen lung cu furnizori cheie din Rusia, inclusiv Rosneft. Rusia rămâne o ţară strategică pentru noi şi vom continua gestionarea de centrale electrice şi vânzările de energie".

Enel a pătruns pe piaţa din Rusia în 2004, fiind primul operator privat în sectorul energetic. Pe segmentul de exploatare, Enel a deţinut 19,6% în consorţiul SeverEnergia. Din consorţiu fac parte şi Novatek, GazpromNeft şi Eni.

Enel deţine şi 56,43% în Enel OGK-5, o companie de generare cu patru centrale având o capacitate de 9.007 MW, localizate în zonele cu cea mai mare dezvoltare din ţară, incluzând două centrale nou construite, în ciclu combinat, cu o capacitate totală de 820 MW.

Pe segmental de vânzări, Enel deţine 49,5% din RusEnergoSbyt, un trader important de electricitate din Rusia, cu vânzări de 52 TWh în 2012.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb