"Engie", interesată să preia o companie din Brazilia

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 august 2018

"Engie", interesată să preia o companie din Brazilia

Subsidiara braziliană a companiei franceze de utilităţi "Engie" SA ia în considerare depunerea unei oferte pentru preluarea firmei energetice locale "CESP Companhia Energetica de Sao Paulo", a anunţat Eduardo Sattamini, director general al "Engie Brasil Energia" SA, transmite Reuters.

"Este un activ interesant", a declarat Eduardo Sattamini, potrivit Agerpres, adăugând că negocierile exclusive dintre "Engie" şi compania petrolieră controlată de stat "Petroleo Brasileiro" SA pentru achiziţia operatorului de gazoducte "Transportadora Associada de Gas" (TAG) a fost suspendată în urma deciziei Curţii Supreme, care a cerut ca toate privatizările să fie aprobate în prealabil de Congres.

În ultimii ani, marile companii de utilităţi s-au concentrat pe investiţii în America Latină, unde piaţa creşte într-un ritm mai rapid decât în Europa. Sectorul energiei din Brazilia trece printr-un proces de consolidare, mulţi jucători locali scoţându-şi activele la vânzare pentru a-şi reduce datoriile, într-o perioadă de înăsprire a creditării.

În aprilie, postul francez de televiziune BFM Business anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că "Engie" analizează o posibilă ofertă de preluare a "Energias de Portugal" (EDP), o companie care are active importante în SUA şi Brazilia.

"Engie", al patrulea grup de utilităţi din Europa în funcţie de valoarea de piaţă, şi-a redus treptat expunerea pe cărbune şi a reinvestit sumele generate din vânzarea activelor care funcţionează cu combustibili fosili în energii regenerabile şi reţele de distribuţie.

Recent o sursă din apropierea Consiliului de Administraţie a declarat că "Engie" analizează o serie de posibile mari achiziţii, o modificare a strategiei după vânzarea unor active în valoare de aproximativ 15 miliarde de euro.

Pe piaţa din România, "Engie" este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb