E.ON a finalizat un proiect de cca. 1,9 milioane de euro

A.B.
Comunicate de presă / 13 august 2020

E.ON a finalizat un proiect de cca. 1,9 milioane de euro

E.ON Energie România a finalizat instalarea unui sistem de ge-nerare a energiei fotovoltaice montate pe acoperişuri din Ro-mânia, în cadrul parteneriatului încheiat cu firma bistriţeană TeraPlast în anul 2018, valoarea investiţiei fiind de circa 1,9 milioane euro, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, au fost instalate pe acoperişul halelor de producţie şi clădiri peste 7.000 module fotovoltaice, 30 invertoare şi apro-ximativ 55.000 metri liniari de cabluri. Prin acest sistem de energie fotovoltaică, TeraPlast îşi va asigura 11% din energia electrică necesară din surse regenerabile şi îşi va reduce emi-siile de CO2 pe termen lung, până la 660 de tone pe an.

Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România, de-clarat: "Ne bucurăm că într-un context economico-social destul de fragil am reuşit să punem în aplicare ceea ce ne-am propus alături de partenerii noştri: realizarea unui sistem de generare de energie modern, fiabil şi mai ales prietenos cu mediul. Rezultatele obţinute ne motivează să continuăm, la acest moment fiind în derulare alte două proiecte fotovoltaice"

La rândul său, Alexandru Stânean, CEO TeraPlast a precizat: "Proiectul contribuie la obiectivele TeraPlast de competitivitate şi este o continuare firească a drumului nostru spre creşterea sustenabilităţii. Produsele noastre sunt folosite pe scară largă pentru infrastructura de mediu din România, dar ne preocupăm şi de gestionarea responsabilă a resurselor necesare producţiei. Reducem amprenta de carbon a materiilor prime folosite cu 16.000 de tone/an datorită investiţiei în TeraPlast Recycling. Cu ajutorul centralei fotovoltaice dezvoltăm această direcţie şi vom reduce emisiile de CO2 cu încă 660 tone/an. Am vrea să vedem mai multe astfel de proiecte implementate în România. Dacă măcar 30% dintre companiile care deţin hale industriale ar adopta acest model, ţara noastră ar deveni exportator net de energie".

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice din Parcul Industrial TeraPlast Bistriţa cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală de maxim 1.936 kWp putere instalată tensiune continuă şi 1.600 kW putere instalată tensiune alternativă, aminteşte comunicatul de presă.

Parteneriatul E.ON-TeraPlast continuă, la acest moment se află în curs de implementare două noi proiecte fotovoltaice, unul tot în municipiul Bistriţa şi altul în oraşul Băicoi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb