E.ON Energie România a montat la Constanţa, cea de-a 17-a staţie de încărcare rapidă a maşinilor electrice

A.B.
Comunicate de presă / 14 august 2020

E.ON Energie România a montat la Constanţa, cea de-a 17-a staţie de încărcare rapidă a maşinilor electrice

În cadrul proiectul NEXT-E, în România vor fi instalate până la sfârşitul acestui an, 40 de staţiii de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL România, transmite un comunicat de presă trimis la redacţie.

Odată cu punerea în funcţiune a acestei noi staţii se continuă amplasarea unităţilor de încărcare pe ruta Constanţa - Bucureşti - Timişoara;

Ultimele două staţii prevăzute în cadrul proiectului NEXT-E de E.ON Energie România urmează a fi montate în judeţele Timiş şi Călăraşi.

E.ON Energie România a pus în funcţiune, în această săptămână, o nouă staţie de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul Vivo Mall din Constanţa (b-dul Aurel Vlaicu, nr. 220), fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanţa - Bucureşti - Timişoara.

Până acum, E.ON Energie România a montat 17 staţii: Iaşi, Tg. Frumos (jud. Iaşi), Cristeşti (jud. Iasi), Roman (jud. Neamţ), Piatra Neamţ, Taşca (jud. Neamţ), Gheorgheni (jud. Harghita), Sovata (jud. Mureş), Târgu Mureş, Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), Bucureşti (3 staţii), Râmnicu Vâlcea şi Constanţa.

Staţia de încărcare de la Constanţa are o putere maximă de 77 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locaţie este instalată o staţie de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x22 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul staţiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 30 mii de kWh de energie electrică şi au parcurs peste 200 de mii de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la staţiile din Roman, Suceava şi Iaşi, aminteşte comunicatul.

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Reţeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 ţări diferite, iar 40 de staţii de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România şi amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călăraşi, Constanţa-Bucureşti-Timişoara şi Iaşi-Târgu Mureş-Alba Iulia. Prin această iniţiativă, infrastructura de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice aferentă coridoarelor rutiere strategice europene (TEN-T) se va completa cu infrastructura de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice din România, facilitând transportul rutier cu emisii reduse de CO2 şi impact redus asupra mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb