E.ON SE anunţă schimbarea preşedinţiei Consiliului de Supraveghere

G.D.
Companii / 15 martie 2023

E.ON SE anunţă schimbarea preşedinţiei Consiliului de Supraveghere

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al E.ON SE, Karl-Ludwig Kley, a decis să nu candideze pentru realegerea în structura de supraveghere a companiei la Adunarea Generală Anuală din 17 mai 2023, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, succesorul lui Kley în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere - sub rezerva realegerii sale la Adunarea Generală Anuală şi a alegerii sale ulterioare de către Consiliul de Supraveghere nou format - va fi Erich Clementi, membru fondator al Consiliului de Supraveghere încă din anul 2016, aşa cum este şi Karl-Ludwig Kley.

Comentând decizia sa de a iniţia această schimbare la vârful Consiliului de Supraveghere, Kley a declarat: "Acum este momentul potrivit pentru a plasa biroul în mâini noi. După mai mulţi ani de restructurare fundamentală, cu un accent clar pe sustenabilitate, digitalizare şi creştere, Grupul se află acum într-o poziţie strategică excelentă. Noua echipă a Consiliului de Administraţie reunită sub conducerea lui Leonhard Birnbaum în 2021 este stabilă şi bine poziţionată pe termen lung. E.ON a demonstrat robusteţea strategiei sale şi poziţionarea în criza energetică din ultimele luni."

Karl-Ludwig Kley a jucat un rol esenţial în conturarea profilului actual al E.ON. Mandatul său ca preşedinte al Consiliului de Supraveghere a fost martorul celei mai importante etape din istoria recentă a companiei: preluarea innogy de la RWE şi concentrarea pe reţelele de distribuţie şi pe soluţiile pentru clienţi pentru tranziţia către energia verde. Condiţia prealabilă pentru acest pas decisiv a fost restabilirea poziţiei financiare solide a companiei, care a fost realizată, printre altele, prin vânzarea acţiunilor Uniper rămase către Fortum. De asemenea, realinierea strategică a fost însoţită de o schimbare culturală care a făcut ca E.ON să fie mai digitală şi mai diferită.

Erich Clementi, succesorul său desemnat, a fost implicat deja îndeaproape în dezvoltarea de succes a E.ON din ultimii ani. În vârstă de 64 de ani, el a ocupat diverse funcţii în cadrul grupului tehnologic IBM până în 2019, cel mai recent în calitate de vicepreşedinte senior Global Integrated Accounts şi preşedinte al IBM Europa. Pe lângă experienţa sa îndelungată în domeniul managementului, aduce cu el şi o expertiză deosebită în domeniul digitalizării, care este esenţial pentru E.ON şi pentru viitorul industriei energetice.

În cadrul Adunării Generale Anuale din luna mai, acţionarii E.ON vor decide realegerea preşedintelui desemnat al Consiliului de Supraveghere, Clementi, în cadrul organismului de supraveghere, dar şi asupra viitoarei componente complete a reprezentanţilor acţionarilor. AGA va marca sfârşitul unei extinderi temporare a Consiliului de Supraveghere la 20 de membri, care a intrat în vigoare după preluarea innogy. Viitorul Consiliu de Supraveghere al E.ON va avea doar 16 membri. Mai multe detalii şi propunerile pentru alegeri vor fi publicate odată cu invitaţia la Adunarea Generală Anuală de la începutul lunii aprilie, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb