E.ON susţine planul UE de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030

Comunicate de presă / 8 iulie 2021

E.ON susţine planul UE de reducere a emisiilor de carbon cu 55% până în 2030

În timp ce Comisia Europeană se pregăteşte să-şi prezinte pachetul legislativ "Fit for 55" ("Potrivit pentru 55"), European CEO Alliance a emis recomandări strategice care susţin o acţiune progresivă şi ambiţioasă pentru a atinge neutralitatea climatică. Abordarea schimbărilor climatice necesită o colaborare puternică între sectorul public şi industrie, a anunţat European CEO Alliance după reuniunea sa de miercuri de la Paris. Alianţa ar saluta o revizuire a principalelor instrumente de reglementare ale Uniunii Europene, în special subvenţii pentru tehnologiile cu emisii mari de CO2. Propunerile leaderilor din domeniul afacerilor includ trimiterea unui semnal puternic de stabilire a preţului emisiilor de carbon, accelerarea măsurilor de decarbonizare a mobilităţii şi transporturilor, facilitarea transformării sectorului clădirilor şi accelerarea restructurării şi reînnoirii sistemului energetic în toate statele membre ale UE, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Sunt foarte mulţumit că am reuşit să schimb astăzi opinii cu companiile care oferă soluţii pentru punerea în aplicare a Pactului Verde European, pentru decarbonizarea economiei, pentru tranziţia verde şi eficienţa energetică. Pe măsură ce Comisia Europeană se pregăteşte să prezinte pachetul energetic şi climatic "Fit for 55", cu măsuri de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în 2030 şi de realizare a neutralităţii carbonului în 2050, mobilizarea actorilor industriali şi economici va fi esenţială pentru a realiza împreună obiectivele noastre climatice", a spus Clement Beaune, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene în guvernul francez.

Leonhard Birnbaum, CEO E.ON: "Alături de European CEO Alliance, o alianţă unică intersectorială şi internaţională, vom reuşi să facem diferenţa. Proiectul nostru din cadrul European CEO Alliance îşi propune să stabilească pieţe la nivel european pentru hidrogenul verde şi derivaţii săi, ceea ce va face din hidrogenul verde a doua sursă principală de energie a tranziţiei energetice. În special cu energiile regenerabile, pe lângă aplicaţiile neelectrificabile, ne confruntăm adesea cu o provocare fundamentală: acestea sunt disponibile numai atunci când vântul şi soarele ne permit. Având hidrogenul ca sursă de energie, putem stoca energie verde şi o putem transporta în locurile unde aceasta este necesară, în sectoarele în care consumul de energie este greu de diminuat, de exemplu pentru producerea aşa-numitului "oţel verde", neutru din punct de vedere climatic. Hidrogenul verde poate contribui, de asemenea, la decarbonizarea în sectorul încălzirii, prin distribuţia acestuia prin reţeaua de gaz ramificată pe scară largă. Prin utilizarea hidrogenului, dăm un impuls semnificativ procesului de decarbonizare."

Ca instrument central, membrii alianţei au propus un semnal puternic la nivelul preţului pentru emisiile de carbon pentru a putea atinge obiectivele Uniunii Europene în materie de schimbări climatice. Carbonul ar trebui să aibă un preţ, indiferent în ce sector este emis. Alianţa a solicitat, de asemenea, îmbunătăţirea continuă a Sistemului de Comercializare a Certificatelor Verzi în Uniunea Europeană (pentru industria energetică şi grea) şi punerea în aplicare a unor sisteme suplimentare de plafonare şi comerţ specifice sectorului, care s-ar aplica mobilităţii, transporturilor şi sectorului construcţiilor. Sistemele specifice fiecărui sector ar putea converge apoi, începând cu 2030. O altă propunere se referă la un sistem european de tarifare a emisiilor de carbon care ar include măsuri pentru a realiza simultan atât un echilibru social, cât şi reducerea emisiilor.

Decarbonizarea mobilităţii, transportului şi clădirilor vor fi provocările majore. Pentru sectorul transporturilor şi al mobilităţii, mobilitatea electrică pentru autoturisme, vehicule uşoare şi vehicule grele s-a dovedit a fi cea mai eficientă tehnologie în ceea ce priveşte consumul de energie şi reducerea emisiilor. Pentru a încuraja întregul ecosistem din jurul mobilităţii electrice, membrii European CEO Alliance au iniţiat proiecte intersectoriale pentru a creşte producţia de baterii şi a crea o infrastructură de încărcare în toată Europa.

Îndreptându-şi atenţia asupra valului de renovare a clădirilor Comisiei Europene, alianţa susţine obiective anuale ambiţioase de renovare pentru a accelera tranziţia durabilă a fondului de construcţii, în special decarbonizarea. Toate clădirile noi ar trebui să îndeplinească standarde înalte privind eficienţa energetică, sursele regenerabile de energie şi materialele durabile. Alianţa solicită, de asemenea, ca sistemele de încălzire cu combustibil fosil să fie înlocuite rapid prin lansarea pompelor electrice de căldură, sistemelor de încălzire centralizată şi soluţiilor digitale. Directorii executivi membri ai alianţei se angajează să aplice această recomandare clădirilor proprii ale companiilor lor.

Obiectivele climatice europene necesită o implementare rapidă a producţiei de energie regenerabilă şi electrificarea directă a mobilităţii, transportului şi încălzirii / climatizării clădirilor. European CEO Alliance lucrează la un proiect de integrare a sistemelor de alimentare, în special a reţelelor, pentru a crea un sistem bazat în principal pe surse regenerabile şi soluţii flexibile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb