E.ON - venituri nete de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru

F.D.
Companii / 14 august 2024

E.ON - venituri nete de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru

În prima jumătate a anului 2024, E.ON a obţinut rezultate în conformitate cu obiectivele anuale ale Grupului, iar venitul net ajustat al Grupului a însumat aproximativ 1,8 miliarde de euro în primele şase luni ale anului 2024 (H1 2023: 2,3 miliarde de euro), conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aşa cum a fost anticipat, EBITDA ajustat al Grupului, de aproximativ 4,9 miliarde de euro pentru primele şase luni ale anului 2024, a fost sub nivelul ridicat înregistrat în anul precedent, care a fost caracterizat de efecte pozitive conjuncturale (H1 2023: 5,7 miliarde de euro). Creşterea impulsionată de investiţii şi performanţa operaţională bună a E.ON în anul fiscal curent au fost umbrite de absenţa acestor efecte conjuncturale. E.ON consideră că este pe drumul cel bun pentru a atinge prognozele pentru întregul an 2024 şi aşteaptă în continuare un EBITDA ajustat al Grupului între 8,8 şi 9,0 miliarde de euro.

CFO E.ON, Nadia Jakobi: "În prima jumătate a anului, E.ON a obţinut, din nou, rezultate operaţionale bune, cu un EBITDA ajustat al Grupului de 4,9 miliarde de euro, care este pe deplin în conformitate cu planul stabilit. Această evoluţie pozitivă se bazează pe implementarea cu succes a investiţiilor noastre, pe care le-am majorat cu peste 20% faţă de anul precedent, la 2,9 miliarde de euro, cu focus pe zona reglementată a afacerii. Vom continua să impulsionăm sistematic această creştere pe baza programului nostru de investiţii. Prin urmare, confirmăm pe deplin prognozele noastre pentru Grup."

EBITDA ajustat al diviziei Energy Networks în prima jumătate a anului a totalizat aproximativ 3,3 miliarde de euro (H1 2023: 3,4 miliarde de euro).

Efecte cu caracter temporar, mai ales legate de costurile de redispecerizare în Germania, au avut un impact pozitiv semnificativ asupra câştigurilor din anul precedent al acestei divizii de afaceri. Pe parcurs, E.ON transferă aceste efecte către clienţii săi prin tarifele de reţea. În plus, temperaturile mai blânde din prima jumătate a anului 2024 au dus la o scădere a volumelor de energie transportată. Costurile mai ridicate din zona de producţie au avut, de asemenea, un impact negativ temporar asupra rezultatelor. În schimb, câştigurile au fost impulsionate în special de investiţiile mai mari în infrastructura de reţea, aflată în expansiune. Numai în prima jumătate a anului 2024, E.ON a adăugat aproximativ un sfert de milion de noi conexiuni la reţelele sale din întreaga Europă.

EBITDA ajustat al diviziei Energy Retail în prima jumătate a anului a scăzut la aproximativ 1,4 miliarde de euro (H1 2023: 2 miliarde de euro). Acest lucru reflectă normalizarea câştigurilor, aşa cum a fost anticipat. În comparaţie, anul 2023 a fost caracterizat de efecte ocazionale excepţional de ridicate. În plus, temperaturile mai blânde în anumite zone au dus la o scădere a volumului de vânzări faţă de anul precedent. Creşterea aşteptată a activităţii de piaţă a contribuit, de asemenea, la această tendinţă a câştigurilor. În pofida provocărilor de pe piaţă, E.ON a reuşit să menţină constant numărul de clienţi în vânzările de energie.

Divizia Energy Infrastructure Solutions (EIS) reuneşte operaţiunile E.ON pentru decarbonizarea energiei furnizate clienţilor business, oraşelor şi comunităţilor. Câştigurile EIS în prima jumătate a anului au scăzut faţă de anul precedent la aproximativ 250 de milioane de euro (H1 2023: aproximativ 320 de milioane de euro). Efectele pozitive conjuncturale din perioada anterioară au constituit factorul principal. În plus, temporar, vânzările de energie au fost mai mici decât în anul precedent, parţial din cauza temperaturilor mai blânde şi a lucrărilor de întreţinere la sistemele de încălzire şi alimentare cu energie electrică. Cererea pentru soluţii de decarbonizare continuă să fie ridicată. În prima jumătate a anului 2024, E.ON a fost selectat pentru a realiza mai multe proiecte inovatoare, inclusiv instalarea unei reţele de încălzire cu emisii reduse de carbon în estul Londrei. Odată finalizată, această reţea va reduce anual amprenta de carbon cu aproximativ 4.000 tonede CO₂.

Creşteri semnificative în investiţii, forţa de muncă şi digitalizare

E.ON a investit 2,9 miliarde de euro în tranziţia energetică în prima jumătate a anului 2024, o creştere semnificativă de peste 20% sau cu 500 de milioane de euro faţă de anul precedent.

Majoritatea acestor investiţii - aproximativ 2,1 miliarde de euro - au fost direcţionate către extinderea, modernizarea şi digitalizarea infrastructurii de reţea. Astfel, E.ON şi-a mărit investiţiile în reţele cu aproximativ 260 de milioane de euro în comparaţie cu perioada similară a anului precedent. Investiţiile în Energy Retail şi Energy Infrastructure Solutions au fost, de asemenea, semnificativ mai mari de la an la an. Creşterea investiţiilor în Energy Infrastructure Solutions reflectă extinderea planificată a afacerii, în special în Regatul Unit, Europa de Nord şi Germania. E.ON a achiziţionat o participaţie într-un proiect de stocare a energiei în baterii pe scară largă în Regatul Unit, pentru a crea opţiuni de flexibilitate pentru reţelele electrice de mâine. Investiţiile în Energy Retail au crescut în special datorită digitalizării continue a vânzărilor de energie şi extinderii E-Mobilităţii.

Creşterea investiţiilor E.ON în prima jumătate a anului a fost însoţită de angajarea a peste 2.000 de oameni, majoritatea dintre aceştia în sectorul Energy Networks. În plus, E.ON îşi digitalizează şi îmbunătăţeşte sistemele şi toate procesele asociate. De exemplu, E.ON a continuat să facă progrese în extinderea numărului de staţii de transformare digitale din Germania. Acestea sunt un element cheie pentru funcţionarea eficientă a reţelelor de medie şi joasă tensiune. Doar în prima jumătate a anului 2024, E.ON a instalat aproximativ 2.000 de staţii de transformare digitale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb