Epson trece la energie electrică 100% regenerabilă în sediile grupului din întreaga lume

T.B.
Companii / 18 ianuarie

Epson trece la energie electrică 100% regenerabilă în sediile grupului din întreaga lume

Începând cu luna decembrie 2023, toată energia electrică utilizată în sediile Grupului Epson din întreaga lume provine din surse regenerabile, se arată într-un comunicat al Epson, remis redacţiei. Acest lucru face ca Epson să fie prima companie2 din industria de producţie autohtonă care a finalizat tranziţia la energie electrică regenerabilă în toate sediile sale din întreaga lume, inclusiv în Japonia, relatează sursa indicată.

Grupul Epson consumă aproximativ 876 GWh3 de energie electrică pe an, conform sursei. Prin aprovizionarea cu surse regenerabile pentru care acoperă această cerere, Epson aşteaptă o scădere a emisiilor anuale de dioxid de carbon cu aproximativ 400.000 de tone, arată datele comunicatului.

Epson s-a angajat public să reducă emisiile de carbon sub zero şi să renunţe la resursele subterane, în programul său Viziunea Ecologică 2050, transmite compania. Utilizarea energiei electrice din surse regenerabile este un mijloc cheie prin care compania îşi propune să atingă obiectivul de decarbonizare, precizează sursa. Odată cu acest obiectiv, Epson a declarat în martie 2021 că va trece la energie electrică 100% regenerabilă în sediile Grupului Epson din întreaga lume, până în 2023, adaugăă sursa. În noiembrie 2021, schimbarea a fost finalizată în Japonia. Trecerea globală la energie electrică din surse regenerabile a fost finalizată conform programului, în decembrie 2023, precizează compania.

Pe lângă aprovizionarea cu energie electrică din surse regenerabile, Epson va va continua să gândească şi să acţioneze sustenabil, inclusiv prin generarea unei cantităţi mai mari de energie proprie şi prin sprijinirea dezvoltării de noi surse de energie, prin co-creare, se mai arată în comunicat. Epson va reduce cantitatea de energie asociată producţiei şi produselor şi se va dedica şi altor progrese tehnologice privind circulaţia resurselor, pentru a atinge obiectivul final de reducere a nivelului emisiilor de carbon sub zero, menţionează sursa precizată.

Măsuri luate pentru trecerea la utilizarea 100% a energiei electrice din surse regenerabile în toate sediile Grupului Epson, arată datele comunicatului:

"Martie 2021: Compania s-a angajat public să treacă la energie electrică 100% regenerabilă în toate unităţile

Aprilie 2021: Tranziţia a fost finalizată în toate sediile din Prefectura Nagano, Japonia

Noiembrie 2021: Tranziţie a fost finalizată în toate sediile din Japonia

Decembrie 2023: Tranziţie a fost finalizată în toate sediile globale"

Preşedintele Epson Global, Yasunori Ogawa, a declarat, potrivit companiei: "Timp de opt decenii, Epson a demonstrat o abordare proactivă a acţiunilor privind mediul înconjurător. Am menţinut angajamentul fondatorului de a păstra curăţenia lacului Suwa din apropiere şi am devenit prima companie din lume care a eliminat clorofluorocarburile (CFC) din procesele noastre de producţie. Acum am finalizat cu succes trecerea la energie electrică 100% regenerabilă în toate sediile Grupului Epson în doar doi ani şi zece luni din momentul în care ne-am declarat angajamentul de a face acest lucru în 2021. Iniţiativa aceasta ne va ajuta nu doar să ne atingem propriile obiective, ci şi să facilităm viitoare iniţiative de adoptare a energiei electrice din surse regenerabile în societate, prin creşterea gradului de conştientizare. Ambiţia noastră de a spori responsabilitatea socială implică depăşirea unor dificultăţi, dar vom acţiona cu hotărâre pentru a găsi soluţii creative ca răspuns provocărilor."

Epson consideră că filosofia sa de inovare continuă, eficientă şi precisă îmbogăţeşte vieţile oamenilor şi ajută la crearea unei lumi mai bune, relatează sursa citată. Compania va continua să se angajeze în practici care sunt aliniate cu acest obiectiv, avansând astfel către scopul său aspiraţional de a atinge ţelul sustenabilităţii şi de a îmbogăţi comunităţile, clienţii şi partenerii săi, arată datele comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb