Erdogan se felicită de achiziţionarea rachetelor ruse de tip S-400

D.D.
Internaţional / 16 iulie 2019

Erdogan se felicită de achiziţionarea rachetelor ruse de tip S-400

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan s-a felicitat luni de achiziţionarea de către Turcia a unor rachete ruse, în pofida unor avertismente americane, la comemorarea eşecului unei lovituri de stat, în 2016, care a despicat o prăpastie între Ankara şi Occident, relatează AFP.

"Noi am început să ne primim (rachetele ruse de tip) S-400", a declarat el, parcă voind să spună că "ei nu le vor putea cumpăra". "Cu voia lui Allah, vom pune un punct final (livrării) în aprilie 2020", a declarat Erdogan.

Preşedintele turc se exprima în cadrul unei ceremonii marcând trei ani de la dejucarea unui sângeros puci, soldat cu aproape 250 de morţi, în afară de pucişti. Anul acesta comemorările intervin într-un context delicat pentru Erdogan. Washingtonul ameninţă să-i impună sancţiuni din cauza achiziţionării sistemului rus de apărare antiaeriană de tip S-400, economia se clatină, iar o spectaculoasă înfrângere electoralăla Istanbul a fragilizat tabăra preşedintelui.

După ce a luat parte la mai multe ceremonii la Ankara, inclusiv inaugurarea unui nou sediu al poliţiei, Erdogan s-a dus luni seara la Istanbul, pentru a susţine un discurs şi a inaugura, la ora 19.00 GMT (22.00, ora României), un muzeu consacrat puciului eşuat.

În urmă cu trei ani, în noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, elemente din cadrul armatei au încercat să preia puterea, bombardând structuri strategice la Ankara şi desfăşurând tancuri pe stradă în capitalăă şi la Istanbul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Erdogan s-a dus luni seara la Istanbul, pentru a susţine un discurs şi a inaugura, la ora 19.00 GMT (22.00, ora României), un muzeu consacrat puciului eşuat."

    Stire luata cu copy paste fara sa fie filtrata. Romania si Turcia sunt pe acelasi fus orar, e inutil sa precizezi si ora GMT.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb