Erdogan: "Vom trimite răspuns cât mai rapid la cererea României privind participarea la centrele NATO"

Politică / 1 aprilie 2015

sursa foto: Administraţia Prezidenţială

sursa foto: Administraţia Prezidenţială

Cotroceni: Dineul în cinstea lui Erdogan, anulat

Iohannis: "Facem un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic dintre România şi Turcia"

Erdogan îşi scurtează vizita în România din cauza atacului din Istanbul

Erdogan: "Cred că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi şi mai hotărât"

Preşedintele turc a ajuns la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Ponta

------------

Actualizare 16:08 Şi întrevederea lui Erdogan cu Zgonea, de la 16:30, a fost anulată, din cauza evenimentelor din Turcia

Actualizare 15:47 Ponta şi Erdogan participă la Forumul România-Turcia de la ora 16:00

Premierul Victor Ponta şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vor participa, astăzi, la Forumul de afaceri România-Turcia (de la Camera de Comerţ şi Industrie a României) începând cu ora 16:00, nu 17:15, cum fusese stabilit iniţial, scriu surse din presă.

(V.B.)

---

Actualizare 15:41 Cotroceni: Dineul în cinstea lui Erdogan, anulat

Dineul programat pentru această seară la Palatul Cotroceni, în onoarea soţilor Erdogan, a fost anulat. Liderul de la Ankara şi-a scurtat vizita în ţara noastră, ca urmare a recentelor evenimente din Turcia, scriu surse din presă, citând purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran.

În conferinţa de presă comună cu Iohannis, preşedintele Turciei a declarat că procurorul ucis în schimbul de focuri dintre poliţişti şi cei care-l luaseră ostatic într-o instanţă din Istanbul este "un erou", Erdogan intenţionând să viziteze, în această seară, familia celui decedat. Totodată, lupta împotriva terorismului trebuie să continue într-o manieră hotărâtă, a punctat Erdoğan.

(Valentin Busuioc)

---

Actualizare 15:05

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că participarea Turciei la centrele NATO care vor fi desfăşurate în România ar fi "de o importanţă aparte" pentru ţara noastră, iar Recep Erdogan a precizat că punctul de vedere al autorităţilor turce e "pozitiv" şi va fi transmis "cât mai repede cu putinţă".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, azi, după întâlnirea cu omologul turc, Recep Erdogan, că două dintre temele principale de dialog au privit securitatea în regiune şi cooperarea economică.

"Convingerea noastră comună este aceea că o regiune sigură şi prosperă este în beneficiul ambelor state şi al cetăţenilor noştri", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a precizat că au analizat stadiul implementării planului de acţiune al Alianţei Nord-Atlantice pentru creşterea capacităţii operaţionale, context în care i-a transmis omologului de la Ankara că participarea Turciei la structurile de comandă şi control NATO care vor desfăşurate pe teritoriul României ar fi "de o importanţă aparte în ţara noastră".

"Referitor la crearea acestor centre de comandă în cadrul NATO în România, noi vom acorda sprijinul necesar după discuţiile care vor avea loc la MAE, la MapN, şi punctul nostru de vedere este unul pozitiv şi vom transmite cât mai repede cu putinţă răspunsul nostru", a precizat, la rândul său, preşedintele turc.

Recep Erdogan a mai subliniat că solidaritatea dintre România şi Turcia se manifestă pe mai multe planuri, inclusiv militar.

"Suntem împreună în cadrul NATO, iar colaborarea noastră din cadrul Alianţei se bazează pe solidaritatea dintre noi care va continua în mod hotărât şi în viitor", a spus Erdogan.

(A.C.)

---------------

Actualizare 14:53

Preşedintele Iohannis a declarat, azi, că, în prezent, se lucrează la un nou studiu de fezabilitate privind cablul energetic România-Turcia şi că l-a rugat pe preşedintele Recep Erdogan să mai aştepte "un pic" până se vor trage concluzii pentru a se găsi cele mai bune soluţii în acest sens.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele turc Recep Erdogan despre proiectul privind cablul energetic dintre România şi Turcia, Klaus Iohannis a declarat: "Am abordat în discuţia noastră tete-a-tete această chestiune. În momentul de faţă situaţia este următoarea: a existat un studiu de fezabilitate care a fost realizat acum mai mulţi ani. S-a considerat că nu toate datele relevante au fost elucidate şi s-a comandat de către autorităţile competente un nou studiu de fezabilitate care relevă mai bine ce se poate obţine".

Iohannis a afirmat că acest proiect este în prima fază de studiu, astfel că l-au rugat pe omologul turc să mai aştepte "un pic".

Erdogan a subliniat că Turcia a discutat despre transferul de energie electrică atât cu România cât şi Bulgaria.

"Acesta nu este un proiect nou. Miniştri noştri ai energiei îşi continuă întâlnirea. Principiul nostru este să câştige ambele părţi şi până la urmă noi vom face pasul în sensul de a alege cea mai bună ofertă", a mai precizat Recep Erdogan.

(A.C.)

--------------

Actualizare 14:18 Erdogan: "Cred că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi şi mai hotărât"

Preşedintele turc a ajuns la Guvern, pentru o discuţie cu premierul Ponta

Preşedintele turc, Recep Erdogan, a apreciat, azi la Bucureşti, că sprijinul României pentru aderarea Turciei la UE va fi "şi mai hotărât" în perioada următoare, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că şi Turcia şi Uniunea Europeană ar avea de câştigat din această aderare.

"România susţine Turcia în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Cred că atât UE cât şi Turcia ar avea de câştigat în toate domeniile, de la dezvoltare economică la stabilitatea regională, în urma integrării europene a Turciei", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe comună de presă cu preşedintele turc, Recep Erdogan.

La rândul său, liderul de la Ankara a mulţumit României pentru acest sprijin.

"Cred că în perioada următoare sprijinul României va fi şi mai hotărât în acest proces de aderare al Turciei la UE", a afirmat Recep Tayyip Erdogan.

(A.C.)

---------

Actualizare 13:28

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a afirmat azi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de Preşedintele Iohannis, că îşi scurtează vizita în ţara noastră din cauza atacului armat dintr-o clădire de birouri din Istanbul aparţinând partidului AKP aflat la guvernare.

(Alexandru Costea)

--------------

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a sosit, în urmă cu puţin timp, la Palatul Cotroceni, în vizită oficială, fiind întâmpinat de omologul român, Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali vor avea convorbiri tête-à-tête, la ora 12:30 fiind programată o declaraţie de presă comună.

Tot la Palatul Cotroceni (la Sala Unirii), de la ora 19:30, va avea loc dineul oficial oferit de preşedintele Iohannis şi de soţia sa, în onoarea preşedintelui turc şi a soţiei acestuia, Emine Erdogan.

Recep Erdogan a mai vizitat ţara noastră în octombrie 2007, când era premier.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Erdogan de ce a dat adara fmi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb