Ericsson ConsumerLab: Dispozitivele mobile schimbă obiceiurile de consum TV

F.A.
Companii / 2 septembrie 2013

Peste 72% dintre consumatori îşi folosesc săptămânal dispozitivele mobile pentru a urmări programe TV, iar 42% dintre aceştia fac acest lucru în afara casei, arată cel de-al patrulea raport Ericsson ConsumerLab, care analizează obiceiurile şi tendinţele de consum TV.

În plus, 75% dintre utilizatori desfăşoară mai multe activităţi în timp ce folosesc dispozitivele mobile pentru a se uita la TV.

O tendinţă nouă este ceea ce Ericsson ConsumerLab numeşte "place-shifted viewing", anume a urmări acelaşi conţinut video din mai multe locuri şi de pe diverse dispozitive, fără a-i afecta continuitatea, se arată într-un comunicat remis redacţiei. În plus, 41% dintre utilizatorii cu vârste cuprinse între 65 şi 69 de ani urmăresc conţinut video on-demand de mai multe ori pe săptămână.

"În momentul în care industria TV a început să vorbească despre TV pe mobil, toată lumea a crezut că va presupune doar vizionarea pe dispozitive mobile a unor clipuri video scurte făcute de profesionişti", a declarat Anders Erlandsson, Senior Researcher, Ericsson ConsumerLab.

"Acum suntem martorii unei evoluţii foarte interesante. Consumatorii urmăresc, într-adevăr, clipuri video scurte, dar, în acelaşi timp îşi creează singuri clipuri în momentul în care pun pauză unui program TV şi apoi îl reiau când au chef, de pe alt dispozitiv", a adăugat acesta.

Toate modurile în care oamenii urmăresc multimedia sunt importante, dar niciunul dintre ele nu se detaşează ca un favorit clar în ochii acestora. "Înainte am observat o creştere rapidă a conţinutului on-demand, dar acum se pare că această tendinţă se diminuează, având o creştere de 18%, faţă de 2012, doar pentru consumatorii cu vârstele între 55 şi 59 de ani. Totuşi, transmisia TV liniară încă are un rol important pentru consumatori şi nu vedem vreun declin în frecvenţa de utilizare. Spre exemplu, 36% dintre respondenţii din cadrul studiului sunt de părere că a urmări evenimente sportive în direct constituie o parte importantă din obiceurile lor de consum TV", a mai spus Erlandsson.

Studiul ConsumerLab a fost desfăşurat UK, Franţa, Germania, Suedia, Italia, Spania, USA, Canada, Brazilia, Chile, Mexico, Rusia, Coreea de Sud, Taiwan, China şi a cuprins un eşantion de 30 de interviuri directe din patru mari oraşe şi 15.000 de interviuri online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb