Ericsson lansează proiectul 5GEx pentru unificarea pieţei de servicii dedicate infrastructurii 5G

Adina Lateş
Companii / 5 noiembrie 2015

Ericsson a lansat proiectului 5G Exchange (5GEx), un proiect bazat pe parteneriate public-private, cercetare şi inovaţie, al cărui scop este unificarea pieţei de servicii pentru infrastructura 5G din Europa, integrând mai mulţi operatori şi multiple tehnologii, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

"Proiectul se va concentra pe a crea compatibilităţi între tehnologiile diferite dedicate virtualizării funcţiilor de reţea (NFV) şi reţelelor definite prin software (SDN). Astfel, scopul acestuia va fi de a crea o platformă deschisă pentru toate domeniile şi serviciile şi care va putea furniza un set de unelte şi extensii software pentru operatori şi furnizori de conţinut. Astfel, aceştia vor putea oferi automat servicii, reducându-şi timpul de intrare pe piaţă

În acelaşi timp, companiile şi industriile verticale vor obţine flexibilitatea de care au nevoie pentru a defini, implementa şi controla arhitecturi dedicate serviciilor la cerere. Afacerile vor putea fi din ce în ce mai eficiente prin migrarea serviciilor de reţea precum firewall-uri şi routere pe o platformă virtuală, ocupându-se doar de mentenanţa reţelelor fizice", se arată în comunicatul amintit.

5GEx se va desfăşura în perioada octombrie 2015 şi martie 2018, iar Ericsson va coordona proiectul alături de mai mulţi parteneri din industrie. Ericsson este deja implicat într-un număr mare de iniţiative dedicate dezvoltării tehnologiei 5G, inclusiv 5G pentru Europa şi METIS ll.

"O unificare a pieţei de servicii dedicate infrastructurii 5G din Europa va permite livrarea de servicii cu funcţionalităţi şi capabilităţi multiple ce pot avea un impact pozitiv asupra oamenilor, afacerilor şi societăţii", a declarat Sara Mazur, Head of Ericsson Research.

"Ca lider în dezvoltarea 5G şi un partener în numeroase iniţiative de colaborare în industrie, suntem entuziasmaţi să coordonăm proiectul 5GEx şi să contribuim la transformarea tuturor beneficiilor pe care le aduce 5G în realitate", a adăugat Sara Mazur.

Conform sursei citate, proiectul 5GEx îşi propune să livreze: o platformă deschisă care permite controlarea automată cross-domain a serviciilor dedicate infrastructurii 5G, cu un set de unelte şi extensii software open source ce vor putea fi utilizate şi în afara proiectului; un mecanism de securitate de tip sandbox care să permită verificarea şi validarea arhitecturilor, mecanismelor şi modelelor de business; o platformă multi-domain inovatoare care va demonstra modul în care tehnologia 5G poate fi folosite în mai multe situaţii şi scenarii realiste; concepte concrete pentru procesul de standardizare; promovarea asimilării soluţiilor open-source dezvoltate de proiectul 5GEx de către toţi jucătorii din industria IT&C.

Partenerii programului 5GEx sunt Ericsson, Atos, Universitatea de Economie şi Afaceri din Atena, Institutul de Reţele Definite Software din Berlin, Universitatea Tehnologică şi Economică din Budapesta, Universitatea Carlos lll din Madrid, Deutsche Telekom, Centrul European de Informaţie şi Tehnologia Comunicaţiilor, Hewlett-Packard Enterprise, Huawei, Orange, RedZinc, Universitatea Tehnică Regală, Telecom Italia, Telefonica I+D, Telenor şi University College London.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb