Ericsson lansează un nou dispozitiv 5G radio cu trei benzi în trei sectoare de frecvenţe

S.B.
Companii / 5 septembrie 2022

Ericsson lansează un nou dispozitiv 5G radio cu trei benzi în trei sectoare de frecvenţe

Ericsson lansează un nou echipament radio performant R6646 cu trei sectoare ce acoperă trei benzi de frecvenţe, care poate echivala performanţa a nouă unităţi radio din gamele anterioare.

Mai exact, comparativ cu radiourile cu trei benzi de frecvenţă şi un singur sector, unitatea Radio 6646 are un consum de energie redus cu 40% şi cântăreşte cu 60% mai puţin, având aşadar şi o amprentă de carbon mai mică.

Noul echipament extinde capabilităţile multibandă ale produselor cu trei sectoare, dezvoltate până acum de Ericsson, îmbinând benzile de frecvenţă de 900, 800 şi 700 MHz într-o singură unitate radio compactă, care este compatibilă cu tehnologiile 2G până la 5G. Având în vedere cererea tot mai mare de soluţii sustenabile, venită din partea furnizorilor de servicii de comunicaţii, noul echipament Radio 6646 a fost proiectat astfel încât capabilităţile sale în spectrul de frecvenţe low-band să sporească semnificativ şi într-un mod eficient din punct de vedere energetic, atât acoperirea 5G, cât şi performanţa în zona de frecvenţe mid-band (de 3,5 GHz).

O reducere cu 40% a consumului de energie se poate traduce în economii anuale comparabile cu încărcarea unei maşini electrice de 40 de ori. Mai mult, reducerea cu 60% a greutăţii noului dispozitiv îi va ajuta pe furnizorii de servicii de comunicaţii să minimizeze costurile cu implementarea, închirierea turnurilor de comunicaţii precum şi amprenta de carbon. Iar pentru site-urile cu o singură frecvenţă, un astfel de dispozitiv poate echivala performanţa a nouă dispozitive radio din gamele anterioare.

Vicente Abad, RAN Technology & Support Manager, Telefonica Spania, a precizat: "Noul Radio 6646 de la Ericsson reprezintă o soluţie extrem de compactă şi flexibilă pentru extinderea acoperirii 5G într-un mod foarte eficient din punct de vedere al costurilor, fiind în acelaşi timp economic şi sustenabil - credem că rezultatele pe care le vom înregistra (reducerea amprentei de carbon şi a consumului de energie) vor încuraja în continuare dezvoltarea reţelelor 5G şi aşteptăm cu nerăbdare ca acest nou echipament să fie implementat în Spania".

David Hammarwall, Head of Product Area Networks la Ericsson, a afirmat: "Noul echipament radio cu eficienţă energetică ridicată îmbină în mod unic capacitatea de a opera în mai multe benzi de frecvenţă într-un dispozitiv uşor de instalat. Urmând să fie implementat mai întâi în Europa, acest lucru va simplifica dezvoltarea reţelelor 5G şi va extinde acoperirea acestora. În plus, datorită acestei inovaţii, furnizorii de servicii de comunicaţii vor putea adăuga la reţelele 5G Standalone implementate deja noi scenarii de utilizare pentru consumatori, întreprinderi şi pentru sectorul comunicaţiilor esenţiale".

Dispozitivul Radio 6646 va contribui la realizarea unei acoperiri extinse atât în exterior, utilizat pe acoperişurile clădirilor sau pe turnuri, cât şi la interior, în birouri, subsoluri, magazine şi locuinţe. În plus, acesta va contribui şi la creşterea capacităţilor reţelelor 5G, prin integrarea cu frecvenţele de tip TDD (Time Division Duplex) în bandă medie, prin intermediul procedurilor de tip Carrier Aggregation şi a reţelelor 5G Standalone (5G SA).

Noul radio funcţionează şi în banda de 700 MHz, care ar urma să fie un spectru esenţial pentru implementările de reţele 5G SA, în care frecvenţele low-band extind performanţa şi acoperirea frecvenţelor de tip TDD mid-band. Combinand trei benzi de frecvenţe low-band, Radio 6646 va oferi o acoperire mai bună, atât în ​​exterior, cât şi în interior, pentru toate generaţiile de telefonie mobilă - de la 2G la 5G - precum şi pentru tehnologia IoT. Cele trei frecvenţe sunt compatibile pe scară largă cu dispozitivele terminale şi aduc un imens potenţial în ceea ce priveşte accelerarea dezvoltării serviciilor 5G.

Introducerea Radio 6646 vine după ce, în anul 2021, compania Ericsson a lansat dispozitivul Radio 6626 cu bandă dublă în trei sectoare de frecvenţe, acesta fiind în prezent disponibil pe pieţele globale. Totodată, la începutul acestui an, Ericsson a lansat şi o gamă care cuprinde şapte noi soluţii 5G RAN, care ajută la realizarea unor economii însemnate de energie, precum şi la o creştere a capacităţii de până la zece ori, menţinând o amprentă de carbon minimă sau inexistentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb