Ericsson, lider global pe piaţa infrastructurii de reţea 5G, în 2020, potrivit raportului Frost Radar

Comunicate de presă / 14 aprilie 2021

Ericsson, lider global pe piaţa infrastructurii de reţea 5G, în 2020, potrivit raportului Frost Radar

Compania Ericsson a fost desemnată lider global pe piaţa infrastructurii de reţea 5G, în anul 2020, de către firma de consultanţă Frost & Sullivan. Ericsson are peste 130 de acorduri comerciale 5G încheiate cu furnizori unici de servicii de comunicaţii şi asigură funcţionarea a 83 de reţele 5G live din întreaga lume, conform unui comunicat remis redacţiei.

Ericsson deţine locul fruntaş pe piaţa infrastructurii de reţea 5G, potrivit celui mai recent raport Frost Radar, în timp ce şi-a consolidat şi poziţia actuală de lider pe piaţa infrastructurii 4G. Conform Frost & Sullivan, infrastructura 5G cuprinde reţele de acces radio (RAN), reţele de transport şi reţele de bază, care pot include la rândul lor una sau mai multe reţele edge.

În cea mai recentă ediţie a raportului său, Frost & Sullivan a alcătuit, în urma unei evaluări independente, un top format din 20 de companii, selectate din peste 100 de actori din industrie, de la nivel mondial. Aceste companii fie conduc piaţa în ansamblu sau doar un segment de piaţă, fie au fost considerate lideri de gândire pe anumite sectoare. Raportul Frost Radar indică poziţia pe piaţă a companiilor care activează într-o anumită industrie, pe baza capacităţii lor de dezvoltare şi inovare, după cum se arată în metodologia Frost Radar.

Jan Karlsson, Senior Vice President and Head of Digital Services, Ericsson, a precizat: "Faptul că Ericsson a fost desemnată lider pe infrastructura globală de reţea 5G, în raportul Frost Radar realizat de Frost & Sullivan, consolidează poziţia fruntaşă a companiei în domeniul tehnologiei, capacitatea de inovaţie, competitivitatea pe piaţă şi, cel mai important, angajamentul pe care ni l-am asumat faţă de clienţii noştri. Continuăm să investim masiv în 5G pentru a ne asigura că avem cel mai bun portofoliu de soluţii de infrastructură de reţea şi profesionişti calificaţi, care să poată răspunde cerinţelor clienţilor noştri."

Indici de dezvoltare şi inovaţie

Frost Radar măsoară ratele de creştere şi veniturile consolidate, rezultate pe care le analizează apoi alături de alţi factori, cu scopul de a putea evalua performanţa unei companii în raport cu Axa de Creştere. De asemenea, Frost Radar apreciază şi gradul de inovaţie, prin evaluarea portofoliului de produse al fiecărei companii, examinând cât de scalabile sunt inovaţiile sale şi analizând eficacitatea strategiei de cercetare şi dezvoltare, dar şi o serie de alţi factori.

Indicele de creştere (GI) măsoară performanţele şi istoricul unei companii, precum şi capacitatea acesteia de a crea şi a urma o strategie orientată spre creştere. În acelaşi timp, analizează sistemul său de dezvoltare şi strategiile eficiente de marketing şi vânzări axate pe specificul pieţei, competitivitate şi utilizatorul final.

În ceea ce priveşte indicele de creştere, Troy Morley, Senior Industry Analyst, în cadrul Frost & Sullivan Information & Communication Technology Group, a declarat: "Ca lider pe piaţa infrastructurii 4G, Ericsson pătrunde pe piaţa 5G cu o bază mare de clienţi. Compania a reuşit să-şi păstreze clienţii actuali dar şi să atragă unii noi, având 118 acorduri comerciale 5G şi 68 de contracte 5G făcute publice. Printre clienţii Ericsson se numără şi unii care nu au trecut, încă, la tehnologia 5G, dar vor face acest pas în următorii ani. În ultimii ani, compania şi-a ajustat strategia şi şi-a îndreptat atenţia spre obiectivele de profitabilitate, anunţând recent că această schimbare a avut succes şi a dus la îmbunătăţirea semnificativă a profitabilităţii şi poziţiei sale financiare".

Indicele de inovaţie măsoară capacitatea unei companii de a dezvolta produse/servicii/soluţii (ţinând cont de principalele tendinţe disruptive de pe piaţă) care să poată fi aplicate la o scară globală şi să poată fi utilizate pe mai multe pieţe, fiind în acelaşi timp aliniate la cerinţele în schimbare ale clienţilor.

În ceea ce priveşte indicele de inovaţie, Morley a precizat: "Odată cu tehnologiile 2G, 3G, 4G şi acum şi cu 5G, Ericsson a dovedit că are capacitatea de a-şi scala inovaţiile la nivel global. Compania asigură în prezent funcţionarea a 72 de reţele 5G live în 37 de ţări (cel mai înalt nivel raportat public, observat de Frost & Sullivan). Compania investeşte sume semnificative în cercetare şi dezvoltare, lucru esenţial pe o piaţă în care tehnologia evoluează permanent. Portofoliul de produse Ericsson include toate domeniile infrastructurii de reţea 5G, precum şi generaţiile anterioare, iar în curând compania va oferi, pe lângă soluţiile tradiţionale RAN, şi soluţii RAN deschise şi virtuale. Ericsson se concentrează, mai ales, pe piaţa furnizorilor de servicii de comunicaţii, iar strategia companiei rămâne axată pe nevoile în schimbare ale acestora, în toate zonele lumii".

Un portofoliu care include soluţii 5G de top

Troy Morley susţine că Ericsson continuă să-şi îmbunătăţească portofoliul 5G deja impresionant, adăugând că aceasta (n.r. compania) şi-a dezvoltat ofertele 5G end-to-end prin soluţii soluţii precum Ericsson Radio System, 5G Core, Orchestration şi 5G Transport, precum şi servicii profesionale. Totodată, compania a introdus pe piaţă soluţii software inovatoare, cum ar fi Ericsson Spectrum Sharing, 5G carrier aggregation şi Uplink Booster, cu scopul de a îmbunătăţi în mod semnificativ acoperirea, rata de transfer către utilizatori şi eficienţa spectrului.

Aceste soluţii sprijină furnizorii de servicii în implementarea şi dezvoltarea tehnologiei 5G, pentru a le asigura utilizatorilor finali cele mai bune servicii. În plus, produsele Ericsson Radio System livrate începând cu anul 2015 pot integra capabilitatea 5G New Radio (NR) prin instalarea software-ului de la distanţă.

Ericsson Digital Services oferă o soluţie duală 5G Core cloud native, prin intermediul căreia reţelele inteligente pot facilita digitalizarea companiilor (smarter business), permiţându-le furnizorilor de servicii de comunicaţii să le ofere atât utilizatorilor, cât şi clienţilor industriali, multiple oportunităţi de afaceri. Soluţiile Ericsson de automatizare a reţelei vor îmbunătăţi eficienţa şi performanţa acesteia, precum şi experienţa clienţilor şi vor genera noi surse de venit pentru cele mai recente scenarii de utilizare 5G.

Soluţia dual-mode 5G Core dezvoltată de Ericsson îmbină funcţiile de reţea Evolved Packet Core şi 5G Core într-o platformă comună cloud-native, în care pot fi integrate funcţiile NR Standalone şi Non-standalone 5G, plus 4G, 3G şi 2G.

În luna februarie, raportul Magic Quadrant 2021 (realizat de compania independentă de cercetare şi consultanţă în domeniul IT Gartner) a desemnat Ericsson ca fiind lider în infrastructura de reţea 5G pentru furnizorii de servicii de comunicaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb