"Erste Asset Management" a preluat administrarea fondurilor deschise de investiţii BCR

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 21 aprilie 2009

Societatea de administrare a inves­tiţiilor "Erste Asset Management" a preluat administrarea fondurilor des­chise de investiţii de la "BCR Asset Management", în urma aprobării primite, joi, de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM).

CNVM a mai aprobat şi încheierea procesului de fuziune prin absorb­ţie a fondului deschis de investiţii BCR Clasic de către fondul deschis de investiţii BCR Obligaţiuni.

Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management, a spus că "prin fuziunea celor două fonduri deschise de investiţii, BCR Clasic cu BCR Obligaţiuni, a luat naştere cel mai mare fond de obligaţiuni de pe piaţa românească de capital, care are active sub administrare de peste 200 milioane de lei şi 10.500 de investitori".

Erste AM administrează şapte fonduri deschise de investiţii: BCR Obligaţiuni, BCR Monetar, BCR Dinamic, BCR Expert, BCR Europa Conservator, BCR Europa Mixt, BCR Europa Avansat.

Potrivit domnului Neacşu, cele şapte fonduri însumează active de peste 508 milioane de lei şi au circa 28.000 de investitori, asigurând o cotă de piaţă de 45%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nimeni nu se sesizeaza ca e ceva putred la mijloc. Se muta administrarea banilor de la BCR la Erste , adica vor putea face ce vor cei de la Erste cu banii adunati intrucat detin 100% in noua companie. In ceea veche era actionar BCR-ul si adica veniturile se duceau la BCR unde se imparteau cu ceilalti actionari , nu le lua doar Erste. Ar fi interesant sa obtineti o reactie de la actionarii BCR ;ma gandesc mai ales la SIF-uri. E un prejudiciu al lor evident !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb