ESOP CONSULTING: "Spaţiile de birouri din Bucureşti se vor dubla, în următorii trei ani"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 17 noiembrie 2017

"Spaţiile de birouri din Bucureşti se vor dubla, în următorii trei ani"

Esop Consulting: "În perioada 2018-2019, în zona de centru-vest a Capitalei vor fi construite 2.000 de unităţi rezidenţiale, anual"

C&W Echinox: "La finalul semestrului întâi din 2017, ţara noastră avea un stoc de retail modern de 3,56 milioane de mp"

Spaţiile de birouri, de clasă A, din zona de centru-vest a Capitalei (Grozăveşti - Politehnică - Vasile Milea - Orhideea - Academiei - Tudor Vladimirescu) se vor dubla, în următorii trei ani, arată un studiu Esop Consulting l Corfac International.

În comunicatul trimis de către companie, se menţionează că în perioada 2018-2020 vor fi livraţi 279.000 mp de birouri, faţă de 286.000 mp cât au fost dezvoltaţi în toţi cei 17 ani anteriori (2000-2017).

De asemenea, potrivit datelor din studiul Esop, anul viitor vor fi livraţi 60.000 de mp, adică o suprafaţă egală cu totalul livrărilor post-criză (2014-2017).

Totodată, pe fondul livrărilor planificate şi anunţate până în prezent, specialiştii estimează că la finalul anului 2020, stocul de birouri de clasă A, din zona de centru-vest a Capitalei va fi de 565.000 de mp.

Esop Consulting: "Segmentul rezidenţial se dezvoltă într-un ritm accelerat"

Potrivit companiei de consultanţă, segmentul rezidenţial cunoaşte o dezvoltare accelerată în această parte a Bucureştiului, iar între anii 2014 şi 2017 s-au construit, în medie, 1.050 de unităţi anual, în perioada 2018-2019 fiind anunţate 2.000 unităţi/an.

Conform datelor din comunicatul de presă, în următorii trei ani, în birourile din zonele Politehnică - Grozăveşti - Orhideea - Tudor Vladimirescu ar urma să îşi desfăşoare activitatea 35.000 de persoane, iar unii chiriaşi mari au anunţat semnarea contractelor de pre-închiriere, ceea ce va antrena şi va susţine, atât dezvoltările de spaţii rezidenţiale, cât şi pe cele de spaţii comerciale, susţin specialiştii.

"Anul viitor, 2018, va aduce o creştere accelerată a polului imobiliar din zona de centru-vest a Bucureştiului, atât în ceea ce priveşte piaţa de birouri, cât şi cea rezidenţială. Se vor inaugura clădiri reprezentative de birouri, clasă A, care vor schimba radical zonele Grozăveşti şi Politehnică, precum The Bridge, Orhideea Towers, Campus 6, Business Garden Bucharest, The Light dar şi clădiri de clasă A în zona adiacentă zonei centru-vest, precum clădirile de birouri de la AFI Tech Park situate în zona Marriot - Tudor Vladimirescu", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la Esop Consulting l Corfac International.

Primele proiecte rezidenţiale importante din această zonă, cu peste 100 unităţi, au fost demarate în 2013-2014, iar primele livrări de apartamente noi s-au realizat în anul 2015, menţionează comunicatul.

De asemenea, potrivit acestor date, la începutul anului trecut, erau în lucru sau în stadiu de autorizare, circa 1.600 apartamente, mai transmite compania.

Conform unei analize de piaţă realizate de către Esop Consulting, oferta de apartamente noi în zona amintită mai sus, depăşeşte 8.000 unităţi, în prezent, iar cele mai mari ansambluri rezidenţiale se află în jurul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Toamna aceasta s-au derulat mai multe tranzacţii cu terenuri mari, pentru construcţii rezidenţiale, în această zonă a Capitalei, iar la Sema Park va demara construcţia a 1.200 de apartamente în prima etapă de dezvoltare a proiectului rezidenţial Sema City, a mai spus sursa citată, menţionând că în următorii patru-cinci ani este planificată demararea componentei rezidenţiale a proiectului mixt The Light, care va putea aduce pe piaţă încă 1.000 de apartamente.

În total, proiectele care se vor livra din 2020 ar mai putea totaliza încă 4.000-5.000 unităţi, ceea ce ar majora numărul locuinţelor noi din zona de centru-vest la peste 13.000 apartamente, mai spun specialiştii.

Această zonă a Bucureştiului cunoaşte o astfel de dezvoltare imobiliară pe fondul proximităţii campusurilor studenţeşti şi a universităţilor, a apropierii de centrul oraşului şi a accesului facil la mijloacele de transport în comun, fiind situată în apropierea a două mall-uri şi a două galerii comerciale, mai afirmă specialiştii.

Totodată, din ce în ce mai multe companii preferă să angajeze tineri, studenţi, sau proaspăt absolvenţi, iar un alt motiv care i-a determinat pe dezvoltatori să construiască în această zonă, este reprezentat de investiţiile în infrastructură, mai precis finalizarea lucrărilor la Pasajul Basarab şi Bulevardul Uranus, mai notează comunicatul de presă.

C&W Echinox: "Livrările de centre comerciale din primele şase luni ale lui 2017 au înregistrat o scădere de 11%, în Europa"

Stocul total de centre comerciale din Europa a crescut cu 2,9% din primul semestru al anului trecut, până în aceeaşi perioadă a acestui an, arată un comunicat al C&W Echinox. Potrivit companiei de consultanţă imobiliară, la finalul lunii iunie a acestui an, acest stoc ajunsese la 160,8 milioane de mp.

Europa de Vest deţine 68% din stocul total de centre comerciale şi a înregistrat livrări de 344.000 mp în primele şase luni ale anului curent.

Potrivit sursei citate, după prima jumătate a anului 2017, Europa Centrală şi de Est domină activitatea de dezvoltare a centrelor comerciale, cu un procent de 71% din volumul total livrat (aproximativ 825.000 mp).

Livrările de centre comerciale din prima jumătate a acestui an au înregistrat o scădere de 11%, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, însumând 1,2 milioane de mp.

Statele cele mai active, din acest punct de vedere, au fost Turcia (566.000 mp finalizaţi - 48% din totalul livrărilor), Rusia (186.000 mp finalizaţi) şi Italia (107.000 mp finalizaţi), mai anunţă comunicatul.

Conform acestuia, aproximativ 6,8 milioane de mp de centre comerciale moderne aflate în construcţie sunt aşteptate să fie livrate în următoarele 18 luni, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul este cu 16% mai scăzut.

Potrivit sursei citate, din totalul planificat spre livrare, 4,1 milioane de mp (n.r. de centre comerciale) sunt în Europa Centrală şi de Est.

În ceea ce priveşte densitatea spaţiilor de centre comerciale, raportată la mia de locuitori, Norvegia este ţara care înregistrează cea mai ridicată valoare - 921 mp, fiind urmată de Estonia - 656 mp şi de Luxemburg - 522 mp, iar cea mai scăzută densitate a spaţiilor comerciale se înregistrează în Grecia (56 mp la mia de locuitori), conform datelor C&W Echinox.

Potrivit sursei citate, la finalul semestrului întâi din 2017, ţara noastră avea un stoc de retail modern de 3,56 milioane de mp, iar centrele comerciale reprezintă 57% din volumul total, însumând circa 2,05 milioane mp, restul fiind împărţit între parcuri de retail - 34% şi galerii comerciale - 9%.

Ţara noastră se situează pe ultimele poziţii între statele europene, în ceea ce priveşte densitatea spaţiilor comerciale raportată la mia de locuitori, cu doar 104 mp/1.000 de locuitori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb