ESTIMĂRI BCE PENTRU 2019: Creditele neperformante şi Brexitul, principalele riscuri pentru băncile din zona euro

Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2018

Creditele neperformante, atacurile cibernetice şi Brexitul sunt printre cele mai mari riscuri pentru băncile din zona euro în 2019, se arată într-un raport privind evaluarea riscurilor, prezentat ieri de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Creşterea economică a zonei euro a redus incertitudinile, dar riscurile externe - protecţionismul, Brexitul, turbulenţele de pe pieţele emergente - sunt în creştere şi trebuie atent monitorizate, a anunţat BCE, care supraveghează cele mai importante 118 instituţii financiare din zona euro.

"Comparativ cu anul trecut, a existat o substanţială scădere a riscurilor provocate de condiţiile economice şi fiscale din zona euro. În acelaşi timp, au crescut incertitudinile geopolitice, turbulenţele de pe pieţele financiare, iar profiturile băncilor sunt afectate de ratele scăzute ale dobânzilor. Evoluţiile în domeniul digitalizării au exacerbat riscurile legate de sistemele IT ale băncilor şi de atacurile cibernetice", apreciază instituţia financiară, conform Agerpres.

În privinţa Brexitului, BCE consideră că instituţiile financiare trebuie să fie pregătite pentru orice evoluţii, deoarece nu s-a ajuns încă la un acord, cu câteva luni înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană.

"Stadiul pregătirilor băncilor pentru Brexit rămâ­ne una dintre priorităţile departamentului de supervizare bancară din cadrul BCE, care va superviza direct instituţiile care îşi vor reloca activităţile în Uniunea Europeană", anunţă instituţia financiară.

BCE dă asigurări că va face în continuare presiuni asupra instituţiilor financiare să-şi reducă creditele neperformante (NPL), după progresele remarcabile înregistrate anul acesta, şi va analiza practicile de creditare pentru a diminua potenţialele riscuri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb