ZIARUL BURSA

31 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
România - campioană europeană la porumb

CEL MAI BUN AN AGRICOL DIN ISTORIA NOASTRĂ România - campioană europeană la porumb

Emilia OlescuCompanii / 31 octombrie 2018

KeysFin: 8 miliarde euro - cifra de afaceri din agricultura autohtonă  

Rezultatul record - temperat de problemele majore din sectorul creşterii animalelor

Baciu, LAPAR: "Culturile de grâu, orz şi rapiţă de anul viitor - compromise, din cauza secetei"

Ţara noastră înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie, după cum arată experţii din domeniu. Producţia record de grâu şi porumb plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde euro, potrivit analiştilor de la KeysFin.

Spectrul stagflaţiei se întinde peste Europa

Călin RecheaMacroeconomie / 31 octombrie 2018

Călin Rechea

Cotidianul german Handelsblatt scria recent că "recesiunea ar putea veni mai repede decât ne aşteptăm".

Ultimele date preliminare cu privire la creşterea economică din zona euro par să confirme această "premoniţie".

"Funcţiile pentru conducerea ASF încă se negociază"

MARILEN PIRTEA, PNL: "Funcţiile pentru conducerea ASF încă se negociază"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 31 octombrie 2018

Deputatul Marius Budăi: "Candidaţii nu trebuie să-şi redepună dosarele"  

Marilen Pirtea: "Decizia de prelungire a termenului pentru depunerea candidaturilor este împotriva regulamentului"

Negocierile pentru funcţiile de conducere de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) care au loc în cadrul coaliţiei de guvernare PSD-ALDE nu s-au încheiat, ne-a declarat, ieri, Marilen Pirtea, deputat PNL şi secretar al Comisiei de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor.

Deficitul bugetar s-a adâncit de la 6,8 la 16,8 miliarde lei

AJUNS LA 1,77% DIN PIB, LA NOUĂ LUNI Deficitul bugetar s-a adâncit de la 6,8 la 16,8 miliarde lei

EMILIA OLESCUMacroeconomie / 31 octombrie 2018

Veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13,6%, la finalul lunii septembrie 2018 faţă de acelaşi interval din anul trecut 

Deficitul bugetar s-a adân-cit la 16,8 miliarde lei de la 6,8 miliarde lei, în primele nouă luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2017, ajungând la 1,77% din PIB, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Începe sezonul raportărilor financiare pentru emitenţii din BET

Începe sezonul raportărilor financiare pentru emitenţii din BET

A.I. Piaţa de Capital / 31 octombrie 2018

Marcel Murgoci, Estinvest: "În funcţie de cum vor debuta raportările pentru companiile importante, poate apărea un anumit sentiment care să marcheze piaţa în ansamblu" 

Simion Tihon, Prime Transaction: "Atunci când un investitor cumpără o acţiune, cred că în peste 90% din cazuri are în vedere dividendul potenţial pe care îl poate oferi respectiva societate"

Principalii emitenţi listaţi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cei incluşi în structura indicelui BET, încep publicarea rezultatelor financiare pentru primele nouă luni din 2018, respectiv pentru trimestrul al treilea al anului, startul fiind dat chiar de compania cu cea mai mare valoare de piaţă de la bursa noastră (cu excepţia Erste Bank) OMV Petrom (SNP), de circa 21,6 miliarde de lei, ce se prezintă astăzi, în faţa investitorilor, cu rezultatele obţinute după primele trei sferturi ale anului.

Fondurile de coeziune, o necesitate pentru dezvoltarea UE

Fondurile de coeziune, o necesitate pentru dezvoltarea UE

GEORGE MARINESCUFonduri Europene / 31 octombrie 2018

Fondurile de coeziune sunt cele pe care oficialii de la Bruxelles le pun la dispoziţia statelor membre ale Uniunii Europene pentru a reduce diferenţele economice şi din alte domenii existente între ţările din vest şi cele din est. Importanţa acestor fonduri şi a viitoarei politici de coeziune, pentru perioada 2021-2027, a constituit tema de discuţie a conferinţei care s-a desfăşurat, ieri, la Palatul Parlamentului, sub titlul "O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţeni".

CEZ Distribuţie a implementat angajamentele asumate în cadrul investigaţiei Consiliului Concurenţei

INVESTIGAŢIE PRIVIND UN POSIBIL ABUZ DE POZIŢIE DOMINANTĂ PE PIAŢA DISTRIBUŢIEI DE ELECTRICITATE CEZ Distribuţie a implementat angajamentele asumate în cadrul investigaţiei Consiliului Concurenţei

E.O.Companii / 31 octombrie 2018

CEZ Distribuţie (în prezent Distribuţie Energie Oltenia) a implementat angajamentele asumate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei pe piaţa de distribuţie de energie electrică, iar acestea au produs efectele urmărite, respectiv au înlăturat îngrijorările concurenţiale care au condus la declanşarea acesteia, a anunţat, ieri, Consiliul Concurenţei, într-un comunicat de presă.

"Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

CONSULTANŢĂ "Achiziţia unui business aduce riscul neprevăzutului, dar şi farmecul începuturilor de drum"

Consultanţă juridică / 31 octombrie 2018

În urmă cu ceva timp am scris despre aspectele la care un potenţial vânzător trebuie să fie atent atunci când are de gând să-şi vândă afacerea. Credem că este util să prezentăm şi perspectiva de cealaltă parte a baricadei, respectiv care sunt lucrurile pe care este recomandabil să le urmărească un potenţial cumpărător în cazul unei achiziţii.

Oraşele noastre, departe de a fi smart

AUTORITĂŢILE: Oraşele noastre, departe de a fi smart

Companii / 31 octombrie 2018

Oraşele din ţara noastră nu se ridică încă la statutul de oraşe smart, a reieşit în urma dezbaterilor pe care autorităţile din domeniu le-au purtat ieri în cadrul expo-conferinţei anuale Smart Cities of Romania - "Comunităţi inteligente sustenabile. Provocări actuale şi de perspectivă".

Primul tractor agricol românesc, lansat ieri de Irum

DUPĂ ZECE ANI: Primul tractor agricol românesc, lansat ieri de Irum

Mihai GongoroiCompanii / 31 octombrie 2018

Irum Reghin, constructorul român de utilaje forestiere şi agricole, a lansat, ieri, primul tractor agricol fabricat în totalitate în ţara noastră, după o pauză de zece ani.

Mircea Oltean, directorul general al companiei, a declarat: "Dacă pe zona forestieră am reuşit să ne consolidăm poziţia din piaţa europeană, sperăm ca lansarea de astăzi (n.r. ieri) să reprezinte un început în legătură cu câştigarea unei poziţii şi în zona utilajelor agricole. Noi, fiind un producător tradiţional de utilaje forestiere, în 2010 am hotărât să intrăm şi pe zona utilajelor agricole din dorinţa de a ne completa portofoliul de produse şi de a dezvolta Irum. Ideea acestui tractor agricol românesc s-a născut şi din faptul că vrem să demonstrăm putinţa noastră de a face lucruri de anvergură şi în România, în fabrica noastră de la Reghin".

LEGISLAŢIE Cum vor fi impozitate clădirile în 2019

DANA ABABEI Preşedinte ANEVARCompanii / 31 octombrie 2018

La finalul acestui an se încheie un ciclu de trei ani de aplicare a noului sis-tem de impozitare a clădirilor în func-ţie de destinaţia acestora şi nu după tipul de proprietar (persoană fizică sau juridică), cum se întâmpla înainte de 2016.

PIAŢĂ DE PESTE 25 DE MILIARDE DE DOLARI Colaborarea ştiinţifică pentru tratarea steatozei hepatice

O.D.Companii / 31 octombrie 2018

Colaborarea între oamenii de ştiinţă oferă de cele mai multe ori rezultate excepţionale, inclusiv din punct de vedere financiar. Două companii mari, Novartis şi Pfizer, se asociază pentru dezvoltarea unor tratamente pentru boala ficatului gras, despre care multe companii consideră că poate deveni o piaţă extrem de profitabilă, întrucât are legătură cu obezitatea şi diabetul zaharat.

Viorica şi mustaţa, remanierea şi prefaţa

Cornel CodiţăEditorial / 31 octombrie 2018

Cornel Codiţă

Guvernul "Viorica" a ajuns la momentul critic al remanierii. În realitate, nu este nici critic şi nici de vreo remaniere nu poate fi vorba. Simpla schimbare a titularilor de la diferite ministere, dacă va avea loc, nu are nimic de a face cu ceea ce înseamnă, politic, remaniere guvernamentală. Subiectul propoziţiei nu este guvernul şi guvernarea României, ci dinamica tot mai labirintică a personajului Dragnea printre meandrele unui concret presărat cu capcane pe care scrie puşcărie. Este motivul pentru care reacţiile sale au atins deja paroxismul, iar instituţiile guvernării au fost transformate în ghiulele aruncate de colo colo, pe care, asemenea unui Munchhausen lipsit de har şi umor, încearcă să călătorească dintr-o tabără în alta, doar doar şi-o salva pielea.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER-31 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-31 Octombrie 2018

Macroeconomie / 31 octombrie 2018

Încrederea în perspectivele economice ale Europei a scăzut peste aşteptări în octombrie 2018, conform sondajului realizat la nivelul companiilor şi consumatorilor. Indicele încrederii pentru zona euro a scăzut până la 109,8, cel mai redus nivel...

Spitalele regionale, realizate în parteneriat public-privat

Spitalele regionale, realizate în parteneriat public-privat

GHEORGHE IORGOVEANUCompanii / 31 octombrie 2018

Problema spinoasă a construirii celor trei spitale regionale la Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca s-a aflat pe agenda conferinţei de presă de ieri a comisarului european pentru politică regională Corina Creţu şi a ministrului pentru fonduri europene...

Economia zonei euro încetineşte

Economia zonei euro încetineşte

Internaţional / 31 octombrie 2018

Ritmul de creştere a economiei zonei euro a încetinit la 0,2% în trimestrul al treilea din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, când s-a înregistrat un avans de 0,4%, arată datele preliminare publicate marţi de Oficiul European de...

Transfer cu 2,14% din Transgaz

Transfer cu 2,14% din Transgaz

A.I. Piaţa de Capital / 31 octombrie 2018

Toţi indicii închid şedinţa bursieră în zona negativă 

O tranzacţie derulată prin piaţa "deal" cu aproape 2,14% din acţiunile operatorului de transport gaze naturale Transgaz (TGN) a dat culoare şedinţei de tranzacţionare de ieri de...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo