OANA PINTILEI, SECRETAR DE STAT ÎN CADRUL SGG: "Numărul reglementărilor este destul de ridicat"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 31 octombrie 2018

Executivul României trece prin provocări similare cu cele ale guvernelor de la nivel internaţional, este de părere doamna Oana Pintilei, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), punctând în acest sens numărul reglementărilor, care este, încă, unul destul de ridicat.

Domnia sa a afirmat ieri, în cadrul conferinţei cu tema "Experienţa internaţională în domeniul evaluării de impact pentru fundamentarea reglementărilor": "Numărul reglementărilor este destul de ridicat şi facem analize ca să vedem în ce măsură toate aceste reglementări îndeplinesc criteriul esenţial de a interveni numai acolo unde nu poate interveni piaţa. România are un sistem de evaluare preliminară a impactului, are un cadru instituţional coordonat de la nivelul SGG şi metodologii specifice în domeniul reglementărilor, pe care le datorăm în mare măsură parteneriatului strategic pe care l-am derulat cu succes încă din 2014 cu Banca Mondială".

Potrivit secretarului de stat, Guvernele UE, şi nu numai, depun eforturi pentru îmbunătăţirea calităţii reglementărilor ce se adresează atât companiilor, cât şi societăţii, în general.

Oana Pintilei a mai spus: "Există loc de îmbunătăţiri pentru acţiuni concertate în vederea reducerii poverii administrative pentru mediul de afaceri şi cetăţeni. Ne intensificăm eforturile ca să emitem o legislaţie simplă şi clară, şi să construim un mecanism eficient de control al calităţii reglementărilor. Ne aflăm în momentul în care urmează să consolidăm acest mecanism şi încercăm să ne dăm seama care este cea mai oportună soluţie pentru guvern din punct de vedere al eficienţei, eficacităţii, dar şi al fezabilităţii administrative".

Banca Mondială: "Românii aşteaptă politici stabile, predictibile şi rezonabile"

Românii aşteaptă ca Guvernul să ofere politici bazate pe decizii stabile, predictibile şi rezonabile, conform doamnei Tatiana Proskuryakova, director de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Domnia sa a declarat ieri, la conferinţa mai sus menţionată: "Unele dificultăţi cu care se confruntă România nu sunt specifice doar acestei ţări, ci şi altor state, iar prin împărtăşirea problemelor şi a modului de rezolvare putem îmbunătăţi reglementările. Trebuie să existe conexiuni mai bune între cetăţeni şi autorităţi, o comunicare mai bună şi o întărire a practicilor, pentru adoptarea unor decizii bune privind reglementarea".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb