ESTUL UCRAINEI: Putin răspunde acţiunilor militare ale Kiev-ului în timp ce apar primele pierderi umane

A.C.
Internaţional / 24 aprilie 2014

"Dacă, astăzi, regimul de la Kiev chiar a început să folosească armata sa împotriva civililor din stat, atunci, asta este fără nici un dubiu o crimă serioasă împotriva populaţiei sale", a declarat Preşedintele Rusiei în timpul unui forum media din Sankt Petersburg, afirmaţii susţinute în urma unui conflict armat între forţele ucrainene şi federalişti pro-ruşi locali, lângă oraşul Slaviansk din estul Ucrainei, transmite agenţia de presă RIA Novosti.

Rezidenţii oraşului au fost avertizaţi să nu-şi părăsească casele. Primarul oraşului Slaviansk a informat reporterii RIA Novosti că vehicule blindate din armata ucraineană avansau către oraş.

Autorităţile de la Kiev au lansat o operaţiune specială pentru a interveni asupra activiştilor pro-federalişti din regiunile estice ale Ucrainei în care, de luna trecută, au avut loc mai multe întruniri împotriva administraţiei de la Kiev.

Protestatarii din Harkov, Donetsk, Gorlovka, Slaviasnk şi Kramatorsk refuză să recunoască legitimitatea actualei administraţii ucrainene şi îndeamnă autorităţile interimare să organizeze un referendum similar celui ţinut luna trecută în Crimeea, care a condus la reunificarea republicii cu Federaţia Rusă.

Operaţiunea specială derulată de Kiev împotriva protestatarilor pro-federalişti din Slaviansk a lăsat în urmă pierderi umane: 5 membrii ai forţelor locale de autoapărare şi un poliţist rănit, potrivit declaraţiilor de astăzi ale Ministerului de Interne Ucrainean.

"În timpul unei operaţiuni anti-teroriste iniţiate de un department al Ministerului de Interne şi al Ministerului Apărării, trei blocaje rutiere ridicate de grupuri armate din nord-estul oraşului Slaviansk, regiunea Donetsk, au fost distruse. În timpul conflictului armat, cel puţin cinci terorişti au fost ucişi ia un poliţist a fost rănit", a declarat ministerul.

La acea vreme, poliţia din regiune a raportat că membrii grupului de autoapărare al oraşului au construit 8 blocaje rutiere.

Un purtător de cuvânt al forţelor de autoapărare din estul Ucrainei a confirmat raportul, declarând că 5 persoane au fost ucise în urma operaţiunilor de securitate din Slaviansk.

Forţele de autoapărare au afirmat că doi activişti au fost ucişi iar 3 au fost răniţi într-o luptă cu armata ucraineană, în Slaviansk.

Un comandant cu grad înalt al acestor forţe, Sergei Tsypalov, a spus că vehicule militare care nu aveau nici un fel de însemne blocaseră toate rutele către oraş.

Serviciile de Securiate ale Ucrainei au anunţat, ieri, că operaţiunile militare lansate în această lună de autorităţile de la Kiev împotriva protestatarilor din estul Ucrainei au intrat din nou într-o fază activă, aceasta venind în urma unei suspendări temporare a conflictului după un acord agreat săptămâna trecută la Geneva.

Moscova este pregătită să participe la un dialog sincer cu SUA despre Ucraina dar respinge "afirmaţiile nefondate" ale administraţiei de la Washington despre Crimeea, a declarat astăzi Ministerul de Externe rus.

"Suntem deschişi dialogului sincer dar respingem afirmaţiile nefondate care au ca scop unic prezentarea situaţiei din Crimeea într-o lumină distorsionată. Metode similare sunt aplicate pentru a arăta, cu orice preţ, o < legătură rusească > în protestele oamenilor disperaţi din sud-estul Ucrainei", a declarat ministerul.

Rusia speră ca SUA să oprească "insinuările deplasate" împotriva Rusiei, pentru a rezolva criza Ucrainei în mod cooperativ, potrivit Ministerului.

Preşedintele SUA Barack Obama a acuzat Rusia de eşecul conformării cu acordul de la Geneva de săptămâna trecută pentru de-escaladarea crizei din Ucraina. Liderul de la Casa Albă a declarat astăzi că dacă acest comportament va continua "vor mai fi consecinţe şi vom intensifica măsurile viitoare", adăugând că Rusia ar putea fi sancţionată în doar câteva zile.

Ministrul Apărării rus, Sergei Shoigu a anunţat astăzi că Federaţia Rusă va conduce exerciţii militare ca răspuns la situaţia din sud-estul Ucrainei.

"Suntem forţaţi să reacţionăm la o astfel de desfăşurare a situaţiei", a declarat Shoigu.

"Începând de astăzi, exerciţii ale grupurilor de batalioane tactice din Sudul şi Vestul districtelor militare vor avea loc lângă graniţele cu Ucraina", a mai spus acesta.

Trupele vor susţine repetiţii şi desfăşurări de forţe pentru efectuarea sarcinilor programate, potrivit ministrului care a adăugat că "vor survola aeronave aproape de graniţa de stat".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb