Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 357 de milioane de lei în 2022, cu 17% faţă de anul trecut

D.T.
Companii / 16 martie 2023

Etex Building Performance a realizat o cifră de afaceri de 357 de milioane de lei în 2022, cu 17% faţă de anul trecut

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 357 milioane lei, în creştere de la 295 milioane lei în 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Creşterea este, în parte, consecinţa modificării preţurilor, dar este şi rezultatul capacităţii Etex Building Performance de a se adapta la volatilitatea cererii pentru a putea să continue livrările către clienţii săi şi să menţină sub control serviciile şi stocurile. Pentru acest an, Etex Building Performance apreciază că volatilitatea şi incertitudinea se vor menţine, în special în ceea ce priveşte cererea, preţul energiei şi al materiei prime, adaugă comunicatul.

"Anul 2022 a fost unul provocator şi a necesitat un efort susţinut de adaptare la incertitudinea care a marcat industria construcţiilor. Piaţa încă se recuperează după pandemia COVID-19, războiul din Ucraina a provocat sincope în lanţurile de aprovizionare cu materii prime, iar criza energetică şi rata tot mai mare a inflaţiei ne-au forţat să transferăm costurile suplimentare în piaţă. Am obţinut rezultate bune în ciuda mediului nefavorabil pentru că am manifestat atenţie sporită şi respect faţă de nevoile clienţilor noştri, am ajustat preţurile dar cu atenţie crescută pentru a putea rămâne competitivi şi lucrăm activ pentru îmbunătăţirea proceselor din lanţurile de aprovizionare", a declarat Andrei Popa, Director General SEE al Etex Building Performance.

În 2022, Etex Building Performance a făcut o investiţie majoră de 1 milion de euro într-o nouă instalaţie de uscare şi micronizare a gipsului la fabrica de la Aghireşu şi a continuat investiţiile la Rovinari, unde costurile pentru instalaţia de uscare a şlamului la Centrala Termoelectrică au crescut, mai ales în a doua jumătate a anului, şi au ajuns să depăşească, sub impactul inflaţiei, estimările iniţiale cu aproape 25%, precizează comunicatul.

2022 a adus profituri record şi grupului Etex. La nivel global, în ciuda hiperinflaţiei şi a deteriorării activităţii Etex din Ucraina şi Rusia, Etex a înregistrat venituri record de 3,714 miliarde de euro, ceea ce corespunde unei creşteri de 25,0% faţă de anul 2021. Creşterea se datorează atât performanţei liderului european în domeniul izolaţiilor URSA, achiziţionat recent, cât şi activităţilor din Australia în domeniul plăcilor de gips-carton, alături de volume stabile şi preţuri medii de vânzare în creştere.

"Sunt mândru să raportez că Etex a înregistrat din nou o creştere semnificativă în 2022, şi asta pentru al cincilea an consecutiv. După un an 2021 excepţional, am obţinut noi rezultate record, inclusiv în ceea ce priveşte veniturile, REBITDA şi profitul net recurent. Soluţiile noastre de construcţii uşoare se dovedesc a fi foarte potrivite pentru a răspunde nevoilor actuale, atât în cazul renovărilor, cât şi al construcţiilor noi, având în vedere valoarea lor intrinsecă durabilă. Produsele Etex sunt cu până la 45% mai puţin poluante decât metodele tradiţionale de construcţie, oferă o izolare termică şi fonică de până la şapte ori mai bună, ceea ce sporeşte eficienţa energetică şi emisiile, şi sunt mai reciclabile, flexibile şi adaptabile. Pe scurt, în 2022, Etex a abordat în mod corespunzător provocările urgente de pe o piaţă volatilă, urmând în acelaşi timp o cale de creştere către un viitor sustenabil cu portofoliul nostru de construcţii uşoare" a spus Bernard Delvaux, CEO Etex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb