Etichetarea produselor alimentare: un pas înapoi pentru sănătatea consumatorilor

F.A.
Companii / 17 martie 2010

Consumatorii europeni au primit azi, o mare lovitură, atunci când parlamentarii europeni au votat împotriva adoptării la nivel european a unui sistem de etichetare a produselor alimentare, care să folosească culorile, tip semafor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Grupurile de consumatori, în baza unei atente cercetări, au încercat să aducă amendamente la propunerea Comisiei Europene privind menţionarea ingredientelor produselor alimentare, prin stabilirea unui sistem codificat de culori, obligatoriu de afişat pe partea din faţa a ambalajului a 4 elemente nutritive cheie ( grăsimi, grăsimi saturate, zahăr şi sare) în funcţie de nivelul lor, precum şi pe partea din spate a ambalajului a altor 8 substanţe nutritive în funcţie de nivelul lor. Parlamentarii europeni au votat includerea obligatorie pe eticheta produsului a ţări de provenienţă.

"Consumatorilor europeni le-ar fi mult mai uşor şi mai simplu să aleagă alimentele sănătoase, folosind un sistem de codare cu ajutorul culorilor. Este foarte important să încercăm să oferim consumatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a face cea mai bună alegere în ceea ce priveşte dieta de zi cu zi. Votul de astăzi, din Parlamentul European este enorm de dezamăgitor. Parlamentarii europeni au ratat posibilitatea de a face mai accesibilă calea spre o alimentaţie mai sănătoasă. Ne temem că lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor este aproape pierdută. Părinţii sunt din ce în ce mai ocupaţi şi nu mai au timp să citească informaţiile detaliate care se găsesc azi pe ambalajele produselor alimentare. Este foarte important să avem un sistem transparent şi clar pentru toţi consumatori, în vederea comparării produselor alimentare", a precizat Stanciu Costel, Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb