eToro anunţă un parteneriat cu Bridgewise pentru lansarea unui portofoliu care foloseşte analiza bazată pe IA

T.B.
Companii / 7 septembrie 2023

eToro anunţă un parteneriat cu Bridgewise pentru lansarea unui portofoliu care foloseşte analiza bazată pe IA

Platforma de tranzacţionare şi de investiţii eToro a încheiat un parteneriat cu Bridgewise, o companie care utilizează inteligenţa artificială pentru analiza acţiunilor, pentru a lansa "Fundamental-AI", un portofoliu care oferă utilizatorilor eToro expunere la companii pozitionate să aibă performanţe superioare celor din industria lor, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Utilizând tehnologia sa proprie de inteligenţă artificială generativă, Bridgewise va analiza cele mai mari 1.000 de companii de pe platforma eToro conform capitalizării de piaţă şi le va clasifica pe baza unor factori care prezic performanţele viitoare, inclusiv raportările trimestriale, comentariile privind datele financiare şi cercetările analiştilor, conform sursei citate. Ca urmare a acestei analize, fiecărei companii i se atribuie un scor numeric care reflectă probabilitatea ca acţiunile să depăşească performanţele colegilor din industrie, conform sursei citate.

Noul portofoliu Fundamental-AI se adaugă astfel la oferta existentă de portofolii tematice pe bază de inteligenţă artificială de la eToro şi este primul care implementează analiza fundamentală la scară largă. Portofoliul va fi compus din 40 de acţiuni din diverse industrii şi zone geografice şi va fi reechilibrat lunar. Toate activele sunt oferite sub formă de CFD-uri constând în poziţii de tip "long" şi "short", se mai arată în comunicat.

"Analiza fundamentală serveşte drept piatră de temelie a evaluării acţiunilor şi, în mod tradiţional, a fost consumatoare de timp pentru investitorii individuali. Cu toate acestea, IA schimbă regulile jocului, deoarece poate gestiona rapid cantităţi mari de date de oriunde din lume, în orice limbă", a explicat Dani Brinker, Head of Investment Portfolios la eToro. "Oferindu-le utilizatorilor noştri un portofoliu care cuprinde atât poziţii de tip "short", cât şi "long", ne propunem să oferim o abordare investiţională care oferă flexibilitatea de a se adapta la condiţiile schimbătoare ale pieţei şi de a genera potenţiale randamente indiferent dacă preţurile cresc sau scad. Aşteptăm cu nerăbdare să valorificăm cunoştinţele Bridgewise pentru a modela alocarea lunară", informează sursa citată.

Gaby Diamant, CEO şi co-fondator la Bridgewise, a declarat: "Analiza datelor cu ajutorul inteligenţei artificiale are potenţialul de a oferi oportunităţi mai diversificate decât selecţia tradiţională de acţiuni. Suntem încântaţi să punem în aplicare tehnologia noastră brevetată şi să oferim eToro acces la modele de învăţare automată pentru a ajuta la procesarea unor cantităţi enorme de informaţii de pe piaţă. În parteneriat cu eToro, suntem încântaţi să ajutăm investitorii de toate nivelurile să beneficieze de această tehnologie inovatoare, care schimbă regulile jocului", informează comunicatul.

Portofoliile Inteligente oferă investitorilor expunere la diverse teme de piaţă. Reunind mai multe active în cadrul unei metodologii definite şi utilizând o abordare pasivă a investiţiilor, acestea furnizează soluţii de investiţii pe termen lung care oferă o expunere diversificată. Investiţia iniţială porneşte de la 500 USD, iar investitorii pot accesa instrumente şi grafice pentru a urmări performanţa portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ţine la curent cu evoluţiile din sector. Produsul nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA, informează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb