ETORO: Vaccinurile aduc o notă optimistă pentru recuperarea post-pandemică

Piaţa de Capital / 15 februarie 2021

Vaccinurile aduc o notă optimistă pentru recuperarea post-pandemică

În Europa, Brexit a stimulat Bursa de Valori din Amsterdam, care a depăşit Londra în 2021 devenind cel mai important centru european de tranzacţionare. Euronext, Bursa de valori din Amsterdam, a tranzacţionat 9,2 miliarde de euro pe zi luna trecută, spre deosebire de cele 8,6 miliarde tranzacţionate la Londra, ceea ce arată că Brexit-ul afectează poziţia oraşului ca o piaţă financiară de top la nivel mondial, conform unui comunicat remis redacţiei de eToro.

În ciuda unui prezent nu tocmai bun, Banca Angliei şi-a continuat evaluările optimiste privind o recuperare post-pandemică fără precedent. Această viziune optimistă a fost susţinută de date care arată că economia Marii Britanii a crescut cu 1% în T4, în 2020, dublu faţă de ritmul aşteptat, arătând semne de rezilienţă la restricţiile coronavirusului la sfârşitul unui an care a înregistrat cea mai gravă recesiune din 1709 - 9,9% în scădere.

Economistul-şef al BoE, Andy Haldane, e de părere că gospodăriile britanice ar fi acumulat "economii accidentale" de până la 250 miliarde de lire sterline (345,30 miliarde de dolari) şi că va exista un boom masiv al cheltuielilor consumatorilor odată cu ridicarea restricţiilor COVID-19. Aceasta ar fi o veste bună pentru multe sectoare ale economiei care au suferit în timpul pandemiei şi, în special, pentru cei care îşi desfăşoară businessul în magazine offline.

În Asia, acţiunile au ajuns astăzi la preţuri recod, distribuţia vaccinului dând speranţe pentru o recuperare rapidă post-pandemie. Preţurile petrolului au crescut, de asemenea, pe măsură ce pieţele se aşteaptă la o creştere a cererii, stimulată de pachetul de recuperare anti-Covid de 1,9 miliarde de dolari al administraţiei Joe Biden.

În Asia, începutul Anului Nou Chinezesc duce în mod tradiţional la oprirea economiei Chinei timp de două săptămâni, majoritatea afacerilor fiind închise, pieţele pierzând lichiditate, cu miliarde de oameni din regiune care călătoresc să-şi vadă familiile.


De obicei, vacanţa este un impuls pentru industria călătoriilor, a divertismentului şi a comerţului cu amănuntul - dar anul acesta turismul s-ar putea să înregistreze un recul din cauza restricţiilor pandemice, în timp ce mai puţini oameni vor ieşi la cinematografe şi restaurante. Cu o populaţie ce petrece mai mult timp acasă, mă aştept să vedem vânzări record online, o veste bună pentru firme precum Alibaba (BABA) şi Baidu (BIDU).

ACŢIUNI: CANABIS LA ÎNĂLŢIME

Industria canabisului este prognozată să înregistreze o creştere puternică în următorii ani, determinată de cerere, ajungând la o valoare globală de piaţă de 42,7 miliarde de dolari până în 2024, conform cercetărilor efectuate de Archview Group şi BDS Analytics. Interesul pentru acţiunile firmelor americane din domeniu a început să crească masiv încă din noiembrie, de la alegerile prezidenţiale, când multe state au votat pentru dezincriminarea sau legalizarea consumului de marijuana recreativă şi medicinală. Ulterior, a fost adoptată o legislaţie care deschide calea legalizării utilizării marijuanei la nivel federal şi care va permite reforme şi reglementări, precum şi cercetari autorizate de FDA pentru marijuana medicinală.

Vedem un interes puternic pentru astfel de acţiuni în rândul investitorilor de pe eToro la nivel global. Aphria, Aurora Cannabis şi Tilray s-au bucurat de o creştere de la an la an (ianuarie 2021 vs ianuarie 2020) în numărul de poziţii deschise de clienţii eToro la nivel global de 38%, 6% şi respectiv 45%.

Investitorii europeni de pe platforma de investiţii eToro se înscriu pe acelaşi trend, cu o creştere uimitoare de 45% a numărului de poziţii în Aphria, poziţii deschise în ianuarie 2021 şi o creştere de 45% pentru Aurora Cannabis şi Tilray (ianuarie '21 faţă de ianuarie '20). În toate cele trei companii, investitorii europeni de pe eToro au deschis mai multe poziţii în februarie până în prezent decât în ​​orice altă lună. La nivel global, clienţii eToro au deschis în februarie mai multe poziţii în Tilray decât în ​​primele 10 luni din 2020 combinat.

Deşi se crede că o mare parte a cererii este determinată de sentimentul pozitiv faţă de sector per ansamblu, aceste acţiuni vor rămâne probabil foarte volatile. Investitorii individuali ar trebui să respecte elementele de bază ale investiţiilor responsabile: diversificaţi, evitaţi efectul de levier şi investiţi numai în pieţe şi acţiuni cu care sunt familiarizaţi.

CRIPTO

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiţii eToro:

Bitcoin atinge un nou record depăşind pragul 49.000 de dolari

"Valoare Bitcoin urcă peste weekend, achiziţiile masive de duminică propulsând preţul la un nou vârf de 49.509 dolari.

Bitcoin a crescut cu peste 25% în cursul săptămânii, pentru a termina la vârful de ieri. Creşterea preţurilor a venit după o serie de anunţuri majore de la companii, inclusiv Tesla. Compania auto a declarat că a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi a planificat să accepte critomoneda ca plată pentru maşinile sale.

Mişcarea Tesla a determinat companii din alte industrii să facă anunţuri similare săptămâna trecută, multe dintre cele mai importante nume din domeniul bancar şi financiar anunţând planuri de integrare a criptomonedelor."

Preţul Ethereum depăşeşte pragul de 1800 de dolari

"Preţul Ethereum a depăşit pragul de 1800 de dolari peste weekend.

Suma totală vizată în contractul de depozit Ethereum 2.0 a crescut la 2,7 milioane, ceea ce reprezintă aproximativ 2,4% din suma totală aflată în circulaţie. Un alt 6,7% din volumul total de circulaţie este blocat în aplicaţiile şi protocoalele DeFI.

Principiile economico - financiare de bază rămân positive pentru Ethereum, pe măsură ce investitorii instituţionali sunt din ce în ce mai mulţi."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb