Euroconstruct şi Pa&Co, penalizate pentru depăşirea termenului la autostrada Moara Vlăsiei-Ploieşti

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2011

Euroconstruct Trading 98 şi Pa&Co vor fi penalizate cu 0,05% pe zi din valoarea contractului pentru că au depăşit termenul de finalizare a lucrărilor la tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti, a anunţat ieri CNADNR. Euroconstruct Trading 98 şi PA&CO fac parte alături de Spedition UMB din consorţiul care construieşte tronsonul Moara Vlăsiei-Ploieşti, în lungime de 42,5 kilometri şi parte a autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. Termenul de finalizare este la 15 decembrie.

Spedition UMB a finalizat la timp tronsonul pe care a lucrat, de la kilometrul 48,2 la 62, astfel că nu va plăti penalităţi.

Consorţiul a câştigat licitaţia pentru construirea segmentului de autostradă în 2006, iar valoarea iniţială a contractului a fost de 702,58 de milioane de lei, fără TVA, majorată cu 25% în 2009 la 883,7 milioane lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată integral de la bugetul stat.

"Având în vedere că Euroconstruct Trading 98 şi Pa&Co International nu au finalizat lucrările de construcţie până la data curentă, CNADNR va aplica prevederile contractuale referitoare la penalităţile de întârziere (0,05%/zi), calculate la restul lucrărilor rămase de executat, până la data finalizării lucrărilor. Aceste penalităţi urmează să fie calculate de consultantul Consitrans, desemnat pentru supervizarea lucrărilor de construcţie", se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.

Noul termen estimat de CNADNR pentru finalizarea tronsonului Moara Vlăsiei-Ploieşti este trimestrul al doilea al anului viitor.

Firma Euroconstruct Trading "98 este deţinută de omul de afaceri Dan Besciu, firma Pa&Co International este controlată de Costel Căşuneanu, iar Spedition UMB de Dorinel Umbrărescu.

În primăvară, consorţiul a solicitat Ministerului Transporturilor majorarea contractului cu 47%, însă instituţia a refuzat şi a trimis o notificare asocierii pentru rezilierea contractului. Companiile au renunţat la cerere şi au reluat lucrările.

Totodată, în august, premierul Emil Boc le-a reproşat constructorilor că unele porţiuni ale lucrării arată ca în "epoca de piatră" şi i-a avertizat că le va "tăia capul", inclusiv prin aplicarea de penalităţi, dacă nu vor respecta termenele de finalizare a proiectului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb