Euronext intră în luptă cu Bursa din Londra

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2004

Piaţa pan-europeană Euronext a lansat, la finele săptămînii trecute, o contraofensivă împotriva Bursei din Londra (London Stock Exchange - LSE), dez-văluindu-şi planul de tranzac-ţionare a acţiunilor de top din Marea Britanie. Preşedintele Euronext, Jean-Francois Theo-dore, declară că piaţa pe care o conduce va oferi posibilitatea de tranzacţionare a acţiunilor cuprinse în indicele FTSE 100 (al LSE) la preţuri mai mici decît cele ale Bursei londoneze, fără să ofere, însă, detalii. "Ambiţia noastră este să fim nu numai prima piaţă pe care se tranzacţionează acţiuni în afara graniţelor, dar şi cea mai bună piaţă de acest gen", a afirmat Theodore. Acesta sus-ţine că nu vede de ce clienţii din Marea Britanie nu ar fi interesaţi să beneficieze de comisioane scăzute la tranzacţionarea titlurilor lor. Noul serviciu va utiliza platforma de tranzacţionare a Euronext şi instru-mentele de clearing din Marea Britanie.

Euronext răspunde, astfel, planului LSE de lansare a unui serviciu de tranzacţionare a titlurilor olandeze. LSE vrea să inaugureze, în luna mai, sistemul EuroSets, care presupune comisioane cu 40% mai mici decît cele practicate de Euronext. Piaţa olandeză este un cîmp de luptă atractiv pentru rivalii săi, dat fiind că aici se tranzacţionează titluri precum "Philips Electronics", "Unilever", "ING Group", "ABN Amro".

Euronext reuneşte pieţele din Amsterdam, Paris, Bruxelles şi Lisabona. Această piaţă şi-a majorat cu 27% profitul pe 2003, la 211,8 milioane de euro. Euronext a cîştigat 137,9 milioane de euro numai din vînzarea casei sale de clearing, Cleanet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb