Europa, sub asaltul unor produse de uz medical necorespunzătoare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 14 iunie 2021

Europa, sub asaltul unor produse de uz medical necorespunzătoare

Europa a fost inundată în ultimul an cu produse de uz medical neconforme. La umbra pandemiei s-au câştigat averi în urma unor afaceri oneroase. Inclusiv statele au achiziţionat astfel de prosuse.

Zeci de milioane de produse necorespunzătoare destinate protejării împotriva COVID-19 au fost confiscate în decurs de peste un an în UE în urma unei anchete a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF). Ancheta OLAF a permis confiscarea a 52 de milioane de produse, precum geluri pentru mâini conţinând cantităţi periculoase de metanol, măşti care nu corespundeau normelor, kituri false de teste şi identificarea a 1.150 de operatori suspecţi, potrivit ultimelor date actualizate furnizate de serviciul de presă al OLAF. "Din martie 2020 până în prezent, am anchetat şi am răspuns ameninţării tot mai mari a produselor contrafăcute, care nu corespund normelor sau sunt periculoase", a declarat directorul general al OLAF, Ville Itala, prezentând raportul pe anul 2020 al acestui organism antifraudă al UE, care a adăugat: "Înainte chiar ca primul vaccin anti-COVID să fi fost administrat, noi am avertizat asupra ofertelor de vaccinuri false, ceea ce, din câte ştim, a împiedicat orice fraudă în acest domeniu, în pofida numeroaselor tentative".

În raportul său anual, OLAF notează că "mulţi dintre aceşti operatori au sediul în afara UE" şi "mulţi sunt firme care, în mod oportunist, pentru a încerca să profite de pandemie, s-au lansat într-o activitate fără să aibă nicio experienţă în domeniu". "Reţele lungi de intermediari au fost create de la o zi la alta în numeroase ţări ale UE şi în afară, cu scopul de a ascunde identitatea infractorilor", făcând dificilă identificarea lor, a explicat directorul general adjunct al OLAF, Ernesto Bianchi. Acţiunea OLAF a permis în special confiscarea în 2020 în mai multe ţări din UE a circa 140.000 de litri de gel de mâini provenit din Turcia, care conţinea o cantitate periculoasă de metanol, substanţă toxică, în urma unei alerte a autorităţilor daneze.

OLAF a participat de asemenea la o operaţiune comună cu serviciile vamale din state membre, care a permis între altele confiscarea până în prezent a 50 de milioane de măşti. Printre altele, OLAF a avertizat de asemenea asupra pesticidelor contrafăcute care reprezintă în prezent "până la 13,8% din pesticidele utilizate în UE" şi reprezintă un pericol pentru sănătate, o sursă de poluare a aerului, solurilor şi a apei, precum şi o ameninţare în special pentru albine.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. OLAF să devină ,,frate de sânge,,

    -în lupta pentru însănătoșirea morală a continentului- cu Procurorul European. DAR... numai după ejectarea acestei Codruțe leneșă și incompetentă din funcția de șef. ( în 19 ani ca procuror general și șef DNA a mușamalizat și tergiversat multe dosare... decembrie 1989, mineriadele, 10 august 2018, marile tunuri date avuției naționale, a acoperit corupții din familia sa și a fostului soț).  

    Vai ție Europa... pe cine ai pus Prim-Procuror Continental...!!!  

    Însă , felicitări ție România... că ai scăpat de ea.

    Nenea Gigi Becali, mai poți să repeți ce ai spus despre această femeie (multă) ne apetisantă sexual???  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb