Eurostat: PIB-ul României a crescut cu 1,5% în ritm anual, în trimestrul doi

E.D.
Macroeconomie / 5 septembrie 2014

Evoluţia Produsului Intern Brut al ţării noastre a fost revizuită de Oficiul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat) la o creştere de 1,5% în al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, astfel că economia românească a înregistrat o evoluţie peste media UE, deşi, în trimestrul II, PIB a scăzut cu 1% comparativ cu primul trimestru.

Potrivit unor estimări revizuite publicate astăzi de Eurostat, din datele disponibile până în prezent, România a avut o creştere a PIB de 1,5% în cel de-al doilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, Eurostat revizuind în sus datele faţă de estimarea preliminară care vorbea de un avans de 1,4%, peste creşterea de 1,2% înregistrată de Uniunea Europeană şi dublu faţă de avansul de 0,7% înregistrat de zona euro.

Datele Eurostat mai arată, însă, că Italia, Cipru şi România sunt singurele trei state membre UE în care Produsul Intern Brut a scăzut timp de două trimestre consecutive, în T1 şi T2 2014. În România, PIB a scăzut cu 1% în cel de-al doilea trimestru şi cu 0,2% în primele trei luni.

În al doilea trimestru al acestui an comparativ cu primul trimestru, Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,2% în timp ce economia zonei euro a stagnat.

În cazul României, INS a confirmat miercuri datele referitoare la evoluţia Produsului Intern Brut în trimestrul II din 2014, potrivit cărora acesta a fost, în termeni reali, mai mic cu 1% comparativ cu trimestrul unu 2014 (date ajustate sezonier), iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, PIB a înregistrat o creştere cu 1,2% pe seria brută şi cu 1,5% pe seria ajustată sezonier.

De asemenea, INS a precizat că în urma revizuirii, indicele de volum al Produsului Intern Brut din trimestrul I 2014, comparativ cu trimestrul IV 2013, s-a modificat de la o creştere cu 0,2%, la scădere cu 0,2%.

Fondul Monetar Internaţional estima în luna aprilie că, în acest an, România va înregistra o creştere economică de 2,2%, urmată de un avans de 2,5% în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb